Oldalak

2021. november 10., szerda

Könyajánló #33

 Rick Riordan: Percy Jackson és az Olimposziak V.

Az utolsó olimposzi


Üdv mindenkinek!
Elérkezett az idő, hogy elbúcsúzzunk/búcsúzzak a Percy Jackson kötetektől, hiszen az utolsó is elolvasásra került. De nem is húzom tovább a szót...

Fülszöveg:
A félvérek egész évben harcra készülődtek, de tudták, hogy nem sok esélyük van a győzelemre, Kronosz serege erősebb volt, mint valaha, és minden átállt istennel és félistennel nagyobb lett.
Amíg az olimposziak a pusztító Tüphónt próbáltál megállítani, addig Kronosz bevonult New Yorkba, ahol az Olimposz gyakorlatilag őrizetlenül állt. Az Idő Urának megállítása Percy Jacksonra és a fiatal félistenek csapatára várt.
A világszerte sikeres sorozat izgalommal várt befejező részében beteljesül Percy tizenhatodik születésnapjára jövendölt prófécia. Miközben Manhattan utcáin tovább dúl a nyugati világ megmentéséért vívott harc, Percyn az a szörnyű gyanú lesz úrrá, hogy a saját sorsa ellen küzd.

Huh, hát nem is tudom hol kezdjem, hiszen egyszerre több érzés kavarog bennem ezzel a befejező kötettel kapcsolatban.

Először is, minden benne van ebben a részben, ami egy befejezéshez szükséges, de még az is, hogy lehet nem is lesz befejezve. Nos, mivel nem akarok spoilert írni, így el is kerülném a konkrétumokat.

Nagyon elégedett vagyok a harci jelenetekkel, hiszen eléggé nehéz első szám első személyben ezt megírni, úgy hogy tartalmas is legyen és minden benne legyen, nem csak Percy harca. Persze a képzelet ezt tovább tudja fokozni.

De ugyanakkor egy kicsit csalódott is vagyok, hogy Percy döntése ennyire egyszerű volt a próféciával kapcsolatban. De a végkifejletben nem csalódtam.   

És végül Percy második döntése is teljesen jogos volt. És megint spoilereznék, de nem fogok. 

Örülök ennek a befejezésnek és vissza is sírom, hiszen több hónapomat kísérte ez az öt kötet és végre megismerhettem Percy világát, a görög istenek világát, meg úgy a mitológiákat is kis részben. 

És ha az a kérdés is felmerült bennetek, hogy melyik is a kedvenc részem, akkor el kell mondjam, hogy az öt kötet közül nem tudnék választani, mert mind különleges, élményekkel dús. Számomra lehetetlen kedvencet választani.
Kedvenc karaktert/karaktereket könnyebb, hiszen sokan vannak, de annál inkább van az, hogy melyik nő az ember szívéhez. 
A kedvenc: 
  • férfi karakter: Percy és Tyson
  • női karakter: Annnabeth, Clarisse és Percy édesanyja
  • isten karakter: Dionüszosz és Hermész
  • természetfeletti lény: Fekete Péter
  • gonosz karakter: Kronosz

Ezek után nem maradt más, minthogy lezárjam a Percy Jackson bejegyzéseket, de még vissza fognak térni a blogra az biztos.

Üdv, Bali



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése