Oldalak

2023. december 9., szombat

Leiner Laura: 40 nyári nap

 



Szia kedves olvasó!
Hívlak magammal, hogy egy kicsit visszacsöppenjünk a nyári napokba!

A 40 nyári nap Zoé negyven napját meséli el, hiszen nyári munkát vállal egy állatparkban. A flamingókerttel szemközti pultnál árul perecet. A monoton napok fénypontját a HÉV-ezés jelenti, mert megtetszenek egymásnak egy sráccal. Zárkózottsága ellenére az idő előrehaladtával egyre jobban enged fel és összebarátkozik az állatparkban dolgozókkal, leginkább Szakóval.

Számomra Szakó és Zoé története nem a monotonitásról szól. Zoé karakterében megismerhetünk egy zárkózott lányt, aki nehezen nyílik meg, azonban olyan komoly dolgokról lehet vele beszélgetni, mint az első randi vagy épp az azonos korosztályon belüli érettségről. 

A karakterek közül legjobban Zoéval tudtam azonosulni, főleg azért is, mert hasonló mentalitással és személyiséggel rendelkezem, mi ő. Idő kell, hogy felengedjek, hogy megnyíljak egy személynek és igazán jól érezzem magam, kell egy komfort ember, akiben teljes mértékben meg tudok bízni. 
Úgy gondolom, hogy Laurának sikerült egy újabb olyan hősnőt megalkotnia, akivel sokkal inkább tudunk azonosulni, mint az eddigiekkel, legalábbis számomra. 

Üdv, Bali

2023. november 10., péntek

Judy I. Lin: Méreggel átitatott varázslat

 



Szia kedves olvasó!
A jelenlegi bejegyzéssel szeretnélek elkalauzolni titeket egy varázslattal megfűszerezett világba.

Ning bűntudatosan éli mindennapjait, mert tisztában van azzal a ténnyel, hogy ő mérgezte meg az édesanyját, aki meghalt, de testvére is a méreg miatt szenved. Olyan teát főzött amiben méreg volt, de nem tudott róla.
A birodalomban a teafőzés ősi, varázslatos művészetében mérik össze a tudásukat a mesterek tanoncai, ő is odautazik. A győztes kívánságát a hercegnő teljesíteni fogja legyen az bármi, Ningnek talán ez lehet az egyetlen esélye, hogy megmentse testvérét.

Őszinte leszek. Többször futottam neki az első sornak a könyvben, mint eddig bármelyik könyvnek, valahogy úgy éreztem, hogy nincs itt az ideje, de milyet tévedtem, amikor elkezdtem. Igaz az elején lassan halad a történet, de lassan felpörögnek az események. 
Ning testvére iránti szeretetéből képes kockáztatni, hogy megmenthesse őt. Azonban nem számít arra, hogy a császári udvarban több a csalárdság és az árulás és titkokban gazdag helyszín. Mire Ning feleszmélne, sokkal veszélyesebb helyzetbe keveredik, mint testvére.

Ami engem tényleg elvarázsolt az a tea készítése közbeni varázslat. Sokkal másabb képet alkot az adott pillanatban, mintha a jelenet a képzeletünk képzeletében zajlana. 
De nagy bánatomra függő véget kaptunk a történettel együtt és abban biztos vagyok, hogy hosszú út vár Ningre és a vele tartó személyekre.

Üdv, Bali

2023. október 22., vasárnap

Colleen Hoover: November 9.

 


Üdvözlet kedves olvasó!
Mivel mostanában nagyon sok CoHo-t olvasok, ezért elengedhetetlen, hogy ismét a könyvei közül kerüljön ki egy bejegyzés.

A történet két főszereplője Fallon és Ben, akik megismerkedésük után eltöltenek egy november kilencedikei napot egymással. Vonzalmuk erőssége rosszul időzített, ugyanis Fallon a kontinens másik végére költözik. Ám ezzel nincs vége a sztorinak.
Életükben sok esemény és történés váltja egymást, azonban egy bizonyos pont biztos. Mégpedig a November 9-ei nap, amikor mindketten találkoznak egymással és egy teljes napot töltenek el, mindezt úgy, hogy az év többi napján nem is beszélgetnek egymással.
Azonban nemcsak az egymás iránti vonzalmuk bontakozik ki, hanem bizonyos titkok is kikerülnek abból a bizonyos kalapból, amellyel mindketten meg kell küzdjenek.

Azt biztosra állíthatom, hogy ez a történet egyedi szállal rendelkezik és kicsalja az olvasóból azt a kíváncsiságot, amit egy könyv szokott, mégpedig azt, hogy addig olvassuk, ameddig be nem fejezzük.
Szokatlan szerelemnek lehetünk tanúi, ami minden elmúlt évvel egyre erősebbé válik, míg beteljesedik.

Üdv, Bali

2023. október 9., hétfő

Colleen Hoover: Layla

 


Kedves olvasó!
A mai bejegyzés témája Colleen Hoover Layla című kötete.

Az előző tapasztalataim alapján vettem ki a könyvtárból a Laylát, egyrészről, mert több helyen láttam és olvastam is, hogy mennyire szeretik, másrészt, ha már CoHo-t olvasok, akkor ezt sem hagyhatom ki.

A történet Leeds-ről és szerelméről, Layláról szól. Megismerkedésük sokkal könnyedebb és szinte azonnal egy hullámhosszon vannak, ám Layla furcsábbnak is tekinthető a maga furcsa random tényeivel.
A gyors összeköltözést követően, azonban egy kisebb tragédia is felmerül a szerelmespár életében, Layla életéért küzdenek, azonban a lány az életet választja.
Csakhogy a felépülés után, mintha a lány kicserélődött volna és nem önmaga lenne. Memóriája nem a régi és Leeds megkérdőjelezi saját magában azt, hogy igazán szereti a Laylát vagy sem. Csakhogy azzal nem számol egy kiruccanást követően, hogy egy harmadik személy is a képbe kerül és érzelmeket kezd el táplálni iránta.

Hát az elején egy kicsit rémisztő volt számomra, de hamar belerázódtam a történetbe és a végére teljes képet sikerült kapnom, ami egy picit furcsa is volt számomra.

Nagyon tetszett, ahogy CoHo összehozta a két világ közötti párhuzamot és egy ilyen fantasztikus történetet sikerült kialakítania, ami nemcsak a szerelem köré épül, hanem szellemes is. 

Üdv, Bali.

2023. szeptember 24., vasárnap

Emma Lord: A tweetcsata


Üdvözlet kedves olvasó!

Ez a bejegyzés egy nagyon aranyos könyvről fog szólni, A tweetcsata.

Ezt a könyvet valahogyan nagyon nehezen tudtam letenni, rendesen olvassatja magát. 
Pepper nagyon törtet az iskolában, hogy beilleszkedjen és a tanulmányai is a magasba lehessenek. E mellett a szülei által vezetett hamburgerezőnek az egyik tweet kezelője, ha éppenséggel a médiafelelősük nem adja fel.
Jack, Peper osztálytársa és egyben az osztály bohóca is. Ha nem a lányt szekálja különböző nevetséges becenevekkel, akkor azon van, hogy kilépjen ikertestvére árnyékából. Ha pedig akad egy kis szabadideje a családi üzlet és az iskolai élet között, akkor appokat fejleszt.

Kettejük kapcsolata azonban akkor kezdődik el igazán, amikor a két családi cég összetűzésbe nem kerül a Tweeteren és elkezdődik egy adok-kapok a két fél között, ami idővel személyessé is alakul.

Megmosolyogtató, vicces, vidám és egyszerre ráébresztő történet. A két tinivel azonosulni azonban teljesen lehet, a saját gondjaikkal, ahogy lassan megnyílnak egymásnak. Szerethető az biztos (és valahogy az olvasás közben megkívántam a szörnysütit, bárcsak lenne recept hozzá, mert első osztályú lenne. De ezt azt hiszem meghagyjuk a szereplőknek).
Megéri elolvasni.

Szép napot!
Bali

2023. szeptember 18., hétfő

Colleen Hoover: Merit nélkül



Szia kedves olvasó!

E bejegyzés témája a Merit nélkül könyv Colleen Hoover tollából.

Egy újabb könyvtári látogatás, újabb könyvtári kincsek között keresve, ismét ráleltem a CoHo könyvekre. Nagy fejtörést okozott, hogy mégis melyik könyveket vegyem ki, így az egyik választásom a Merit nélkül lett.

Az elsőnek olvasott CoHo könyvek után, ez egy kicsit megrázó is lett. A könyv témája körbeírja a depresszió tüneteit, amelyekkel a főszereplő küzd. Nagyon sok titkot őriz Merit és nagy súlyt helyeznek rá a család tagjai is, amelyekkel nagyon nehezen küzdene meg. De van egy furcsasága is. Merit más elnyert trófeáit gyűjti.

Ez a kis hobbi, vagy gyűjtési mánia, sokkal közelebb hozza a karaktert az olvasóhoz, ahogy a ránehezedő lelki súllyal is. 

Kissé nehezebb feldolgozni benne a történéseket, de mindemellett nagyon gyorsan lehet vele haladni és szórakoztató is.
A romantika nem mindig kell első legyen egy ilyen könyvnél, de azért örülök, hogy jelen van és valamennyire ki is teljesedik.

Szép napot!
Bali
 

2023. augusztus 22., kedd

Beyond The Story: A BTS tíz éves története

 



Kedves olvasó!

A mai téma A BTS tíz éves története, mely számomra és minden más ARMY számára hatalmas mérföldkő.

A magyarországi utacskámon, amikor az egyetem gyakorlati hetén voltam, az utolsó napon sikerült meglátogatnom a Westend Librijét és megtalálni a kötetet, más szerzeményekkel együtt.

Már akkor tudtam, hogy meg fogom venni, amikor csak előrendelhető volt. 

Izgatott voltam, amikor a kezemben tudhattam a 7 koreai fiú elbeszélését a kezdetektől egészen a PROOF album megjelenéséig.

De csakis azután kezdtem el olvasni, amikor hazaértem és kipihentem magam. Még sose fordult elő, hogy agyonjelölgessem a könyveimet, de ez a könyv kivételt képezett. 

A kezdetek, amikor megismerték egymást a fiúk vagy épp a legelső albumjuk megjelenésekor vagy épp a debütálás alatt történt bakik, mind szórakoztatóak voltak, de egyúttal elgondolkodtatóak is. Sose hittem volna, hogy sokkal részletesebben olvashatok az érzéseikről, a megpróbáltatásukról és óriási teljesítményükről, amikkel túlszárnyalták saját elképzeléseiket.

A mécses akkor tört el igazán számomra, amikor ahhoz a fejezethez értem, mikor megismerhettem a fiúkat és a számomra első come back-jüket élték meg, ezzel teljesen beszippantva engem a koreai zenevilágba és az ARMY világába is. 

Ez a könyv, nemcsak a fiúk kitartását mutatja meg, hanem a rajongókét is, hiszen ha a BTS nincs, ARMY sincs és ez igaz fordítva is. Nemcsak 7 koreai ember, hanem ikonok és legendák lettek, ezzel büszkévé téve saját magukat és minket is rajongókat, akik kitartanak mellettük.

Ha ARMY vagy, kötelező olvasmány, de zsepiket előkészíteni!

Egy kis infó a könyvről:

Nagyon pontos, tele a srácok érzéseivel, küzdelmeivel. Ugyanakkor a megemlített fellépések vagy videók QR kóddal fel vannak tüntetve, amiket meg is lehet nézni. 

Fighting!

Üdv, Bali 


2023. augusztus 12., szombat

Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív

 


Üdvözlet kedves olvasó!

A mai témánk: Stephanie Garber Volt egyszer egy összetört szív című könyv lesz.

Nagyon sok helyen láttam már a kötetet és Januárban elhatároztam, hogy amint lesz lehetőségem megvásárolni, a birtokomban lesz a könyv. Ez meg is történt, ám csak pár hét elteltével olvastam el, ugyanis pont vizsgaszezonban voltam és a jó jegy fontos számomra.

A történet Evangeline Fox főszereplésében, az igaz szerelem utáni vágyakozást és annak boldog végének keresését vizsgálhatjuk meg. Ám van egy fordulat, mégpedig a Caraval trilógiából ismert egyik szereplője is feltűnik, mégpedig a Szívek Hercege. Kettejük között megköttetik egy üzlet, melynek ára három csók, de sajnos a lánynak nincs semmi beleszólása, hogy kit csókolhat meg.

Őszintén? Faltam a könyvek oldalait, annyira magával ragadt a történet és pont annyira várom, hogy a folytatásai is a kezemben lehessenek és végre teljesen, egymás után el tudjam olvasni őket.

A Caraval trilógiában megismert Jacks, vagyis a Szívek Hercege számomra egy igazán karizmatikus karakter és valahogy nem tudom eldönteni, hogy jó vagy rossz akar lenni, de nem is ez a lényeg. A könyvben olvasott pillanatokban is van olyan helyzet, amikor a herceg érzései győznek, ez pedig annyira megőrjítő is tud lenni, mint egy forró nyári napon a jégkrémért állni sorba.

Én már az elején észrevettem az utaló jeleket és remélem az a lelkes olvasó is észrevette, aki már ismeri Stephanie írásait. A varázslat és a szerelem vajon megfér egymás mellett ez alkalommal is?
Én kíváncsian várom.

Szép napot!

2023. június 29., csütörtök

Colleen Hoover könyvek... megéri olvasni?

 


Üdvözlet kedves olvasó!

E bejegyzés témája nem más lesz, mint Colleen Hoover és könyvei.

Szeretnék előtte egy keveset mesélni nektek, hogy miért is tartott ennyi ideig a kezembe vennem egy CoHo könyvet, míg más majdnem tűkön ülve várja az írásait. 

Nem is tudom mikor kezdődött a nagy CoHo láz, ami végigsöpör jelenleg is a világon. De nem is ez a lényeg.
Vannak olyan könyvmolyok (közöttük én is), aki nem nagyon bírja egy könyv/könyvsorozat/sorozat/stb. hypeját. Más szavakkal, annyira túlrajongják az adott témát, hogy az egy ideig idegesítő, majd utána simán figyelmen kívül hagyja az illető személy. 
Ez rám is igaz, mivel több helyen látok egy bizonyos dolgot, irritálni kezd, majd idegesít és végül figyelmen kívül hagyom. De...
Igen, jön a bizonyos de, ami megváltoztat mindent.

Minden ilyen ember számára eljön az a pont, amikor kíváncsi lesz arra, hogy miért váltott ki az emberekből ekkora érdeklődést az adott dolog és előbb-utóbb a kéz ügyébe kerül.

Én is így jártam, amikor legutóbb a könyvtárban jártam. Sajnos egy idő után a könyvtári választék nem olyan nagy az olvasásnak hála, épp ezért van az, hogy az újdonságokra lecsapni kell, mielőtt elviszik előled. 



Két könyv került a tulajdonomba ideiglenesen, így nem is vártam sokat, hogy olvasni kezdjem őket.

És pozitívan csalódtam. Annyira beragadott mindkét könyv története, hogy már-már kényszerítenem kellett magam, hogy lerakjam és mással is foglalkozzak. De félreértés ne essék. Nem akarom ismét nagy dobpergés közben mondani, hogy mennyire jó könyvek és azonnal vedd meg.

A történetek egyediek ez biztos, hozzá kell tennem, hogy a két könyv, egy-egy könyvsorozathoz tartozik és mindkettő a második része volt, de megállja a helyét önálló könyvként is.

Én azt mondom, hogy megéri olvasni ilyen könyveket is, bár kell egy löket is, hogy igenis meg merd venni vagy kölcsönözni és a kezedbe vehesd. 
Én biztos élek majd a lehetőséggel és olvasni is fogom a történeteket, hiszen elég sok érzelem is benne van és valamiért mostanában szeretem a romantikus könyveket.

Szép napot!

2023. június 20., kedd

Axie Oh: XoXo

 



Üdvözlet kedves olvasó!

Rég volt már, hogy egy bejegyzést írtam volna, de elérkezett az idő, hogy visszatérjek az olyan tevékenységeimhez, amelyekre mostanában nagyon kevés időt tudtam szánni.

A mai téma Axie Oh XoXo című könyve.
Nagyon sokat gondolkodtam, hogy hogyan is kéne megfogalmaznom róla egy jó mondatot és sikerült is fejben, de még nem lövöm el.

A könyv főszereplője Jenny, aki Los Angelesben lakik, csellista és korei-amerikai. Az egyik nap találkozik a titokzatos Cseu-val, akivel eltölt egy izgalmas estét, ám a fiú hirtelen tűnik el. Jenny akkor érzi, hogy valami felgyúlt benne. Ám a történetüknek koránt sincs vége.
Jenny nagymamája betegsége miatt anyukájával Koreába utaznak, a lány ott folytatja tovább a tanulmányait és barátokra tesz szert.
És itt jön a fordulat... Cseu is abba az iskolában tanul, ahol ő és emellett az egyik híres k-pop banda tagja, az XoXo-é. 

Szerintem, ez a könyv első osztályú azoknak az embereknek, akik szeretik Dél-Koreát, a k-popot vagy a k-drámákat, hiszen tele van a könyv olyan elemekkel, ami kifejezetten ezekre az elemekre összpontosul. 
Azonban az XoXo egy olyan kötet, amely tele van klisékkel és már-már e miatt unalmassá válhat. Őszintén a történet első felével küszködtem, de a második fele megragadt és faltam az oldalakat.

A gondolat, ami megmaradt a fejemben, pedig az: "Olyan, mint egy koreai dráma". 

És bár az eleje döcögősen indult be, nekem tetszett a történet és egyszer megéri elolvasni. (Főleg, ha szereted Dél-Korea alkotásait ;))

Szép napot!

2023. április 2., vasárnap

Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz

 


Üdvözlök minden kedves olvasót!
Rég volt, hogy egy bejegyzést összehozzak, de úgy éreztem, hogy ideje ide is visszatérni (bár még lesznek kihagyások).

De térjünk is a lényegre, hiszen nem azért vagy drága olvasó itt, hogy a bocsánatkérést olvasd, az nem is érdekes.

Azért vagy itt kedves olvasó, mert felkeltette a figyelmed az a könyv, amiről írni fogok pár mondatot.
Ez nem más, mint Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz.

A könyv, az Instagramon többször szembe került velem, de mint minden túlértékelt dolgot figyelmen kívül hagytam és milyen rosszul tettem.
A legutóbbi könyvtár látogatás után hazajött velem, mert adtam egy esélyt neki.
Azt tudni kell rólam, hogy Agatha Christie könyveit olvastam a krimi műfajon belül és én, mint olyan személy, aki ritkán olvassa el a könyv hátulján levő kis betekintést, fogalmam sem volt, hogy miről szól ez a könyv. Igazából, mindig borító alapján választok könyvet.

Mikor a kezembe került és olvasni kezdtem, kicsit meglepődtem, hiszen ez olyan módon van leírva, amit szerintem egyik olvasó sem találkozott. Nemcsak a főszereplő, Pip mindennapjaiba nyerünk betekintést, hanem annak dolgozatába, ugyanis egy öt évvel ezelőtt történt gyilkosságot választott témának.

Andie Bell rejtélyes módon eltűnt, akit később halottnak nyilvánítottak és állítólag barátja, Sal ölte meg és a bűntudat miatt végzett magával.
Ezt Pip nem hitte el, hiszen mindig úgy gondolta, hogy Sal egy jószívű, kedves fiú és nem utolsó sorban segített neki, így nem ő lehet a gyilkos.

A történet előrehaladtával azonban több titok is körülveszi Andie Bellt, mint azt Pip el tudta volna képzelni. Pip több válaszút elé kerül, hisz életek múlnak a dolgozata sikerességén. És tud döntést hozni?

Szerintem a történetszállal nincs probléma, sem a megfogalmazással. Számomra egy kicsit hihetetlen, hogy a történeten belül a rendőrség ennyire elhanyagolja a munkáját és egy 18 éves lány többre megy, mint a felnőttek. De, ha ezeket figyelmen kívül hagyom és úgy összességében nézem a történést, akkor ez a könyv megállja a helyét a krimik között, az egyik kedvenc könyvemmé is vált.

Ti mit gondoltok a könyvről?

Üdv, Bali

2023. február 20., hétfő

Egy éve

 


Üdvözlet!

Ezúttal egy új hobbimról hoztam egy bejegyzést.

Már egy éve, hogy a kezembe vettem a horgolótűt és megkértem anyumat, hogy segítsen megtanulni a horgolás rejtelmeire. Sajnos vagy nem sajnos, az a hátrány került szembe vele, hogy míg anyum jobb kezes, addig én bal kezes vagyok. Ebből a szempontból pedig nem tudott megtanítani rá. Így maradt nekem az internet.

Elképesztő, hogy mennyi horgolással kapcsolatos videó van fent a videómegosztón, de nagyon kevés van, ami a bal kezesektől származik. 

Nehezen ment a tanulás, de pár gyakorlás után megszületett az első horgolmányom, ami nem más lett, mint egy tök.

A tök után, pedig érkeztek a kis állatok, többek között: polip, medúza, pingvin, méhecske stb.

Sajnos az elsők, már nincsenek velem, mert elajándékoztam őket, de még mindig a szívemben élnek.

Ezek után jött egy kisebb szünet, amikor is elkezdtem egy nagyobb projektet, amiről később, majd fogtok olvasni itt, addig pedig titok.


És ismét visszatértem a kisállatokhoz, amiknél, néha előfordult egy kis utálat is és közben rájöttem, hogy mit is csinálok rosszul, így a hiba kijavítását követően sokkal boldogabban álltam hozzá a horgolásnak. 

Aztán jött egy újabb fordulat. Tudjátok vannak olyan cégek, akik Mikulásoznak és megtudtam, hogy anyunak az egyik munkatársa (akit ki is húzott) nagypapa lett. Ebből kifolyólag pedig úgy döntöttem, hogy csinálok a kisunokának egy pajtást, akivel szundikálhat.


Ez a kis maci a kendővel, direkt olyan fonallal horgolódott, ami a bababőrrel barát, így nem okoz irritációt sem. 

Alig vártam, hogy visszajelzést kaphassak a macit illetően és mikor anyum mesélte, hogy az újdonsült nagyapa elsírta magát, megmelengedte a szívemet.

Közben természetesen mintákat mentettem el Instagramon és videókat is, hogy később meg is alkothassam azokat.

Többek között fenyőfa is előkerült és egy kifordítható polip is, de nagyon nagyon megtetszettek a nyuszik is.




Aztán az új év kezdetén, mikor már visszamentünk a munkahelyekre, anyum egy hírrel érkezett haza.

Az egyik munkatársa látta a horgolt állatokat és elgondolkodott. Egy kihívás elé állított, ami annyiban állt, hogy egy Unicumos üveget kell horgoljak, méghozzá úgy, hogy a logó is rajta legyen. Szerencsére a felíratot nem kellett ráhímezzem, igazából nem is lett volna hely neki, hiszen kulcstartót szeretett volna belőle.

Volt egy kisebb gondom a színválasztást illetően, de hamar megoldódott. A mintát hozzá én csináltam, ami könnyű volt igaz az üveghez, de a kereszthez nem annyira. Négyszer kezdtem neki, hogy elindulhassak, míg végül csináltam egy kisebb vázlatot és azt követve sikerült meghorgolni és összevarrni is. A megrendelő fél pedig elégedett volt a végeredménnyel és egy másikat is rendelt fekete színben.


Azonban a legbüszkébb egy másikra vagyok, ami megnehezítette a feladatomat.

Fogatlant, a sárkányt igazán nehéz volt horgolnom. Azt el kell mondanom, hogy a feketével nehezen lehet horgolni, mert nem lehet látni a szemeket és erős fény kell hozzá. Plusz a kisebb darabok is meggyűjtötték a bajomat, de a végeredmény magáért beszél.

A legutóbbi horgolt dolgom egy szív volt, ami kulcstartóként szolgál és egy, ami tűpárnaként használok.


Hamarosan azonban újabb mintákat veszek készhez és az elkészült darabokat mindig megosztom Instagramon is.

Remélem tetszett ez a kis könnyedebb bejegyzés, nekem nagyon.

Kellemes napot nektek!

Üdv, Bali

2023. január 31., kedd

Leiner Laura - Bexi sorozat és én

 


Sziasztok!
Nem hittem volna, hogy valaha egyben fogok íni Laura egyik könyvsorozatáról. Nem azét mert nem szeretem, hanem... nem is tudom az igazi okát.

Eredetileg az volt a tervem a sorozattal, hogy újraolvasom és eldöntöm, hogy van-e hely a polcomon vagy sem (igen, eljön a pillanat az ember életében, amikor kinövi a kedvenc dolgait). De ez mind nem igaz Laura könyveire nézve.

Persze, mint a legtöbb tinilány, én is az SZJG-vel ismerkedtem meg elsősorban, utána jött a többi könyve, amik időről-időre megjelentek. Egy annyit még odafűznék, hogy az SZJG-t csak kedveltem.
A könyvsorozat után az Akkor szakítsunk könyve került a kezembe, amiben elsőre csalódtam, de végül rájöttem, hogy rosszkor olvastam rossz helyen, de a többi könyveit is végigkísértem.

A következő kötet, ami akkor jelent meg, mikor én is hűséges olvasójává váltam, az a Késtél volt.
A megjelenést napról-napra vártam, még naptárba is fel volt jegyezve, hogy az elsők között lehessek a városban, amikor megjelenik.

Boldogan vettem magamhoz a kötetet és annyira gyorsan olvastam el, hogy két nap alatt a végére értem. Persze utána azonnal a következő kötetet vártam és időközben 12 alkalommal olvastam újra a Késtél könyvet.

A Késtél és a Hullócsillag köteteim még az akkori Gabo-s kiadványok, amiktől nem fogok megválni. 

A következő kötetek, már az L&L kiadótól származnak, aminek örülök. Ezek a kötetek is elolvasódtak a megjelenések után és végre teljes lett a sorozatom (időközben egy ismerősöm elkérte a hatodik kötetet, amit újra kellett vennem).

Az újraolvasás után (10 nap volt összesen), már a negyedik kötetnél eldöntöttem, hogy marad a sorozat és tovább ékes díszei maradnak a polcomnak. Minden egyes kötetnél éreztem, hogy egye jobban kötődöm a Bexi könyvekhez.

De miért is születik meg ez a bejegyzés?
Laura nemcsak történeteket, hanem élményeket is átad az olvasóinak a könyvei által, ami borzalmasan nehéz feladat és minden alkalommal sikerül megugrania a szintet. Természetesen voltak olyan könyvei, amit csak Magyarországon lehetett beszerezni az L&L üzletbe, amiket az unokatestvérem hozott nekem, így mindig nehéz volt elkerülnöm a könyvek spoilereit. De örülök, hogy utólag is megkaphattam őket.

A másik ok, amiért írom ezt a bejegyzést azaz, hogy Laura tudja mennyi embernek okoz örömet a könyveivel, de még valamit pluszt is elér velük, inspirál. Inspirál, hogy az írás ne csak egy álom legyen, hanem cél is, amit bárki megugorhat, ezért pedig nagyon tisztelem az írónőt, aki példaképpé vált.


2023. január 16., hétfő

2023 céljai

 


Üdv nálam!

Igaz már elkezdődött az új év, de nincs késő célokat kitűzni az elkövetkezendő hónapokra!

Én mindig úgy szoktam gondolkodni, hogy az egész évre gondolkozok célokban. Néhányat meg is fogok osztani kedves olvasó.

Tudom, hogy vannak olyan emberek, akik nem szoktak célokat kitűzni maguknak, amivel teljesen rendben van, de valahogy én úgy érzem, hogy nem csináltam semmit az évben, ha nincsenek célok kitűzve, amiket megugorhatok és jó érzéssel zárhatom az évet.

Vannak olyan céljaim, amelyeket nem szeretnék közzé tenni és amikről pár emberke tud a közvetlen környezetemben, de olyan is van, amit egyáltalán nem is osztok meg, hiszen nem akarok csalódást okozni annak a személynek vagy épp magamnak.

Na de nem is húzom tovább az időt, itt is van néhány célom a 2023-as évre:

  • az egyetemi teljesítményem növelése
  • minimum 20 könyv elolvasása
  • blogra több posztolás
  • több gyümölcs fogyasztás
  • egy új tetoválás
Ez a pár darab van fixen, amit megosztok veled kedves olvasó és remélem ötletet is tudtam adni, ha esetleg célt akarsz kitűzni, de még nem tudod mi legyen.

Üdv, Bali

2023. január 2., hétfő

Tanulási tippek

 


Üdvözlet a kedves olvasónak!

Egy olyan bejegyzéssel kezdeném az évet, ami inkább őszi vagy tavasz végén jelentene többet, de bizonyos időközönként is elő lehet keresni a batyuból.

Ez nem más, mint a tanulás, a különböző tesztek felkészülését szolgálják és a teszt írása közbeni érzés. Egy tipp csomagnak is lehet nevezni.

1. A legelsőnek mondanám azt, hogy pihenés.
Igen, mindenkinek kell pihenés, még akkor is, mikor egy kisebb tesztre készülsz. Tudd fontos az, hogy tanulás közben arra tudj koncentrálni, ami fontos, épp ezért ajánlott óránként akár pár percet pihenni. Ilyenkor tanácsos felállni és megjárni egy kicsit magunkat a szobában.

2. Édesség
Saját tapasztalatból mondhatom el, hogy az édesség csodákra képes. Igen, jól olvastad kedves olvasó. Leginkább a teszt írása előtt érdemes elmajszolni pár kocka csokoládét, ha nagyon izgulós vagy, hogy elkerüld az esetleges ájulás vagy rosszullétet.

3. Légzés
Az izgulás miatt a légzés szaporább lesz és csak jobban izgul az ember. Igyekezz lenyugtatni magad és mélyeket lélegezni, hiszen nem élet-halál kérdése az a bizonyos teszt.

4. Zene 
Engem speciel megnyugtat a zene. Meghallgatom a kedvenc számomat, vagy épp olyat keresek, ami azt inspirálja belém, hogy igen is meg tudom csinálni (egyik példa: GRANRODEO: Can Do). Néha tanulás közben is segít a zene, hiszen nem vagyok teljes csendben.

5. Mi van, ha nem tudom a választ?
Szerintem mindenkivel előfordult már, hogy egy vagy több feladatra vagy kérdésre nem tudta a választ, ami frusztrációt okoz bennünk vagy éppenséggel leblokkolunk, ami valljuk be, nem a legelőnyösebb, főleg, ha időben végezni akarunk.
Én általában azt szoktam csinálni, ha nem tudom a választ, akkor kihagyom és átugrom a következő kérdésre és a végén visszatérek rá, mert ki tudja, lehet, hogy a következő kérdés válaszát írva egyszer csak beugrik a jó megoldás.

Ezek lettek volna a tippjeim, amikkel remélem tudtam jobban segíteni. Ne feledjétek van célotok, hogy miért is tanultok és nem kudarc az, ha nem tökéletes eredményt értek el. Csak ügyesen!

Üdv, Bali