Oldalak

2019. december 29., vasárnap

Az év vége

2019

Eljött az utolsó bejegyzés a blogon is, ami szerintem már hagyománnyá válik, hogy az elmúlt évet összegzem egy bejegyzésben. 

Az év eleje nagyon jól indult, gazdagabb lettem barátokkal, akikkel nem mindig volt felhőtlen az évünk, de megoldást mindig találtunk a problémákra. Kijelenthetem, hogy ők a legjobb barátaim, akiket csak ismerhetek. 
Az első hónapok elteltével kezdett körvonalazódni bennem, hogy szeretném, ha meglenne az érettségi diplomám és egyetemre szeretnék menni. Mivel későn jöttem rá, ezért nem lett volna időm felkészülni rá és egy újabb évet kihagyva nekiláttam a tanulásnak.

Tavasszal ismét kiutaztam a MondoCon-ra, Magyarországra, de ezúttal jött velem barátnőm, akit Akira-ként sokszor emlegettem a Párválasztó ajánlása alatt. Az a pár nap nagyszerűen telt el, találkozhattam a barátnőkkel és jót szórakoztunk egész hétvégén. 

Nyáron volt szerencsém találkozni az egyik általam kedvelt youtuber-rel, akinek két csatornája is van, illetve egynek a műsorvezetője, Attis-sal. Nagyszerű volt vele találkozni, nagyon feltöltött a vele való beszélgetés és az is, hogy mennyire közvetlen volt egész végig.
Szintén nyáron Akira barátnőmmel és családjával elutaztunk a tengerre, ahol egy nagyszerű hetet tölthettünk el. 
Sikerült beszereznem egy fényképezőgépet még a nyaralás előtt, amire már nagyon régóta vágytam.

Az ősz eljöttével elkezdtem az érettségire való felkészítőt. Hetente egyszer két órát ülök be az iskolapadba, de hatalmas koncentrációt használok fel olyankor, hogy megérthessem miről is van szó. Mivel többször is említettem,hogy erdélyi vagyok, ezért nem meglepő, ha a román érettségi nem sikerült nekem és arra készülők fel.

Az őszi hónapokban sikerült az oldalnak elérni az 500 megtekintést is, amit szívből köszönök nektek olvasóknak, hiszen nélkületek nem lenne ekkora a szám. Köszönöm! <3

Persze egy év sem lehet tökéletes, ahogy nekem sem és büszkén jelenthetem ki, hogy felmondtam a munkahelyemen a tanulmányok miatt. Nagyon nagy felelősség esett le a vállamról és örülök, hogy megtettem.

Ismét sikerült találkoznom egy általam kedvelt youtuber-rel, méghozzá AvianaRahl-lal, akivel nagyon sokat beszélgettünk az ottmaradt követőkkel. Ismét nagy késztetést éreztem, hogy amit csinálok az igenis valakinek fog számítani.

A legjobbat pedig a végére hagytam. Igaz csak Instagram-on jelentettem ki, de a blog sikeresen betöltötte az 1 évet. Mondhatni én örültem a legjobban, hiszen nem könnyű fenntartani azt a lelkesedést, ami a legelején megvolt. El sem lehet képzelni mennyire örülök, hogy akár egy bejegyzésemet elolvassátok legalább öten. Ekkor tanulja meg az ember, hogy a kicsit is meg kell becsülni és én megbecsülőm.

Végül pedig szeretném megköszönni, hogy velem tartottatok a 2019-es évben és olvastátok a nem mindig érdekes bejegyzéseket. Igyekszem a következő évben a legjobbat nyújtani nektek és érdekes bejegyzéseket gyártani. Aki pedig most csatlakozik hozzám, az ne csüggedjen, mert nem maradt le semmiről és ha mégis úgy érzi, akkor sem kel, mert lesznek jobbak is, mint ami volt.
Köszönök mindent nektek olvasóknak, barátoknak és a családnak is!

Boldog Új Évet Kívánok nektek!

Üdv, Bali.

2019. december 10., kedd

Zene #4

Karácsonyi számok
(k-pop számok)


Hamarosan itt a Karácsony és mindenki hangolódik az ünnepre, ahogy én is. Mint sokan tudjátok (főleg a zeneajánlókból) nagyon szeretem a koreai pop zenét, ezért most, akik "megfertőződtek" a K-Pop vírussal (és akik nem), most elhoztam pár olyan karácsonyi dalt, amit sokat hallgatok ebben az időszakban. 

1. Twice - Merry & Happy
A lányok karácsonyi száma igazán kellemes hangulatot teremt a hallgatónak, igazi ünnepi számot sikerült alkotniuk 2017-ben.

2. BTOB - The Winter's Tale
A BTOB-hoz méltó szám lett összehozva, hiszen aki jól ismeri a fiúk munkásságát, akkor az tudja jól, hogy ők a ballada vonalon mozognak. Az MV a címet nem hazudtolja meg, hiszen olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna és a vége felé fel is tűnnek kedvenc mackónk is, Micimackó és barátai.


3. NCT Dream - Joy
Erről a dalról nem szeretnék sokat írni... Maga a dal hangzása sokaknak ismerős lehet, hiszen ez egy feldolgozásnak felel meg (előre is bocsánat, hogy ha valamit rosszul tudok). Szerintem ez a dal mindenki számára meghozza a karácsonyi hangulatot, legalábbis én ezt tapasztaltam.

4. GOT7 - Miracle
Ezt a dalt akkor tudnám elképzelni, amikor a család az ajándékokat bontogatja a fa körül, hiszen  minden Karácsonyt csodaként él meg az ember.

5. BTS - Christmas Day
A BTS két tagja Jimin és Jungkook közös száma a rendes lejátszólistámon van, mert bármikor meg tudom hallgatni a közös számukat, ami szerelemmel túlfűtött, mármint a dalszöveg miatt.


Remélem volt olyan szám, ami elnyerte a tetszéseteket! 
Kellemes készülődést a Karácsonyra!
Üdv, Bali!

2019. december 1., vasárnap

December #1

Hello December 


 Ismét eljött a December, az a hónap, ami tele van csodával és egyúttal az év búcsúztatásával is. Ebben a hónapban újra eljön hozzánk a Mikulás és az Angyal, akik sok számunkra kedves ajándékot hoz nekünk. 
Mivel tavaly is van egy Hello December posztom, így nem szeretném újra leírni, hogy miről is szól a December az embereknek. Ezúttal azt szeretném bemutatni, hogy nekem mit is jelent ez a hónap, illetve az ünnepek mit is jelentenek nekem.

 Az Advent az az időszak, amikor Jézus születésére készülünk fel, mivel a családom vallásos, így mi is megszoktuk tartani az Adventet. A gyertyák meggyújtásánál imádkozunk és elénekelünk pár dalt, amit a templomokban hallottunk és tanultunk meg, majd leülünk és beszélgetünk egy kicsit. Ezt négy héten keresztül megtesszük vasárnaponként. 
A koszorúról annyit szeretnék elárulni, hogy mi nem szoktunk csicsás és giccses koszorút készíteni, hanem a hagyományos félét, persze olykor szoktunk változtatni, de nem sokat.

A Mikulás. Ez egy más tál tészta nálunk, hiszen szeretünk ajándékozni.  Amint mi is felnőttünk a családban és rendszeres keresők vagyunk a nagyobbik öcsémmel, mi is ugyan úgy meglepjük anyut egy kis csomaggal, amit mi állítunk össze, az mellékes, hogy általában mi esszük meg a benne rejlő édességeket. Persze mi is kapunk anyutól egy-egy csomagot vagy most már valami olyan téli ruházatot, amire szükségünk van.

A Karácsony. Személy szerint én már Novemberben szeretek kitalálni valami olyan ajándékot, amivel meglephetem a családom tagjait, illetve barátaimat is. Idén úgy terveztem el, hogy saját készítésű ajándékokat csinálok, hogy minél kevesebbet költhessek, de annál szebbet ajándékozhassak. 
A fa feldíszítése mindig Karácsony reggelén történik meg, közben anyu elkészíti a menüt estére, mi a süteményeknél segítünk be leginkább. Este fele, pedig egy jó karácsonyi film közben átadjuk egymásnak az ajándékokat és együtt örülünk azoknak. Régebb a fa körül énekeltünk is a testvéremmel, meg anyuval, de most már ez nem jellemző ránk. :(

A Szilveszter. Ez az az ünnep, amit már nem szoktunk együtt tölteni, csak ritkán. Mindhárman máshová szoktunk menni és ott töltünk el egy vagy két napot, amibe bele esik az ünnep. Persze annak ellenére, hogy távol vagyunk egymástól az első dolgunk, hogy felhívjuk egymást és köszöntsük a másikat, majd újra folytassuk az ünneplést.     

Számunkra így szokott eltelni a hónap, kisebb-nagyobb veszekedéssel megfűszerezve, de ahogy a mondás tartja "Ahány ház annyi szokás!".

Üdv, Bali!
Kellemes Decembert!

2019. november 20., szerda

Filmajánló #5

27 idegen igen

 Jane (Katherine Heigl) egy önzetlen lány, aki esküvőszervezéssel foglalkozik, reménytelenül szerelmes főnökébe. Az esküvőszervezés mellett örök koszorúslány és az eddigi összes esküvőn, amin részt vett, mint koszorúslány a ruháit elrakta emlékbe. 

  Testvére, Tess visszatér és egy buli alkalmával megismerkedik nővére főnökével, aki a későbbiekben el is jegyzi a lányt. Jane elvállalja húga esküvőjének megszervezését és időközben rájön, hogy a saját magánélete sehol sem tart. 
 A szervezést követően az oly sokszor egymásba futott Kevin Doyle (James Marsden) és Jane "barátsága" eléggé szokatlan lesz kettőjük között. Kevin egy látogatást követően Jane mind a 27 koszorús ruháját lencsevégre kapja egy cikk kedvéért, de időközben beleszeret a lányba. A szerkesztő megszegve ígéretét mégis megjelenteti, ezzel mindent tönkretéve a kettőjük közötti kapcsolatnak.

 Ajánlom minden olyan embernek, aki egy kis pihenésre vágyik a hétköznapok során, hiszen ez a film nem csak romantikus, hanem humoros is a maga módján.

Üdv, Bali!

2019. november 5., kedd

Animeajánló #3

Fairy Tail

"Vajon a tündéreknek van farkuk?"

 Lucy-nak hatalmas vágya, hogy csatlakozhasson a híres Fairy Tail mágus céhhez. Véletlenül is sikerül belebotlania az egyik tagba Natsu-ba és társába, Happy-be, akik egy küldetésen vesznek részt. Az akció közben Lucy is hozzájuk áll, hogy kikerülhessenek a balhéból és a végén Natsu ígéretet tesz, hogy segít neki bejutni a céhbe. Ezzel kezdetét veszi főhőseink története, miként megélik a céhbeli életet és különböző feladatok által kalandokba keverednek.

A részek alatt megismerkedhetünk jó pár szereplővel, akik nagy hatással vannak a Fairy Tail-re és a későbbiekben azt is megtudhatjuk, hogy miként jött létre a céh. Persze egy akcióval dús anime sem lehet a legjobb, ha képbe nem kerülnek a gonosz szereplők is, akik vagy a céhet vagy a világot akarják megsemmisíteni, vagy mindkettőt egyszerre. Vajon számunkra kedves főhőseink sikerrel járnak vagy elbuknak? 

A Fairy Tail-ról
Számomra egy nagyon meghatározó anime, ami több, mint három éven át kísért. Nemcsak az akció miatt, hanem maga a történetszál, ami nagyon tetszett és ahogy a karakterek is fejlődtek a legelső résztől az utolsóig. Őszintén ki merem jelenteni, hogy ez az egyik olyan anime, ami sokak számára olyan lesz, mint a Naruto. 
Szerintem egy méltó befejezést kapott az anime.

Ha többre vágy kattints az alábbi linkre: 

Szép napot! Bali

2019. október 19., szombat

Filmajánló #4

Az emlékek őre

Történetünk egy olyan jövőbeli közösségben játszódik, ahol az érzelmek teljesen eltűnnek, ahogy az érzések is, a pontosság uralja ez a világot.
Főhősünk, Jonas a munkaadó ceremónián kinevezik az Emlékek Őrének. Ez a pozíció az emberiség emlékeinek megóvására szolgál, ezért is Jonas az egyetlen őrző. Elődje, az Örökítő töltötte be a posztot, de Jonas megjelenésével tanítója lesz a ceremónia után. 


Ahogy Jonas egyre több emlékre szert tesz, úgy személyiség is megváltozik, sokkal nyitottabb lesz és kíváncsi, amit társai furcsállnak benne. Egy rossz emlék hatására visszaélne az Őrzői pozíciótól, de gyerekkori barátja Fiona meggyőzi, hogy térjen vissza tanítójához. 

Jonas "családjában" egy csecsemő kerül, Celab, aki hosszú ideig marad náluk, azonban Celab élete veszélybe kerül, nem tudják egy "családnál" sem elhelyezni. Jonas észreveszi Celab-en az őrzői jeleket és elhatározza, hogy megmenti a babát. 
Vajon sikerül Jonas-nak megmentenie Celab-et?

Értékelés
Történetszál: 5/4; érdekesnek találtam, egy olyan világ, ahol nincsenek vagy minimálisan vannak jelen, bár sok szempontból hiányoztak.
Vizuál: 5/5; kifejezetten tetszett, ahogy a különböző szemszögekből van megmutatva a világ, ami Jonas esetében kezd színessé válni, míg Fiona szemszögéből fekete-fehér.  
Zene: 5/5; véleményem szerint a megfelelő zenéket használták a jeleneteknél és kifejezetten tetszett a legvégén a szám.

Szép napot! 
Bali

2019. október 12., szombat

Mi van...? #1

Mi van a... táskámban?

Hello mindenkinek!
 Egy igen érdekes bejegyzést hoztam el nektek. Szerettem volna valami személyeset mutatni ebben a bejegyzésben és arra jutottam, hogy a táskám elég személyes (számomra).
 Azt mind tudjuk, hogy a női táska sok mindent rejt és nagyon könnyen el lehet veszni bennük, ha nem találunk egy keresett tárgyat. Én ebben a helyzetbe is kerültem, de anyukám táskájával. Egyszer kért meg, hogy valamit keressek meg benne, de nem kaptam és mikor ő nyúlt bele azonnal kivette onnan én meg álltam mellette, mint egy "hülye gyerek".
 De térjünk is a lényegre.
Azt tudni kell rólam, hogy négy-öt darab táskám van és ezek közül is kettő az, amit rendesen használok.


Ők ketten azok, akik végigkísérnek egy-egy napon vagy hosszabb utazáson. 
 De most térjünk rá arra a bizonyos listára, ami a táskámban található tárgyakról szól (az olyan dolgokat mint a pénztárca, kulcs, személyi nem kerülnek felsorolásra).

Papír zsebkendő
Egy csomaggal általában mindig úton vagyok ha kell, ha nem, de előfordul, hogy több csomag is van nálam. Sosem lehet tudni, mikor fog kelleni.

Kendő 
A táskámban lapuló kendő sokszor megmentett. Esős időben, mikor nem hordoztam az ernyőt, sokszor használtam úgy, hogy letakartam a táskám belsejében tartott dolgokat, hogy védjen az esőtől. (Ezt azoknak ajánlom, akiknek nem vízálló a táskája)

Füzet és toll
Ez a két tárgy mindig velem van, hiszen a füzetbe írom az ötleteimet a blogra vagy esetleg más dolgokat, ezért van a sok színes jelölés. A toll pedig elengedhetetlen, ha írni akar az ember.

Könyv 
Bevallom őszintén, hogy a könyv nem sokszor található meg a táskámban, mert féltem őket, eléggé könnyen sérülnek, ha nem vigyáz rá az ember. Csak a saját könyveimet hordozom, a kölcsönkért vagy kikölcsönzött könyveket inkább otthon hagyom.

Általában ezeket a tárgyakat lehet megtalálni nálam, mikor hátizsákkal vagyok, az más történet, ha az oldaltáskával vagyok. Értelemszerűen abban csak a legfontosabbakat hordom pénztárca, zsebkendő.
Nektek van olyan tárgy, amit magatokkal hurcoltok rendszeresen?

Szép napot, Bali!

2019. szeptember 22., vasárnap

Filmajánló #3

Repcsik


  Mindenki ismeri a Verdák című filmeket, Villám McQueen versenyautó kalandjait. A készítők elhozták azt a filmet, ami nem a versenyautókról szól, hanem a repülőkről.
   Főszereplőnk Rozsdás egy permetező repülő, aki nagyot álmodik, mégpedig körberepüli a Földet, nem is akárhogy, hiszen versenyre nevez. Rozsdás már a selejtezőn kiesik, de egy váratlan helyzet kialakulása után, mégis versenybe kerül. 

  Rozsdás reményt ad azoknak a járműveknek, amik más munkákra vannak tervezve és példaképpé válik számukra. 
A permetezőrepülőnek nem megy simán a versenyzés, hiszen különböző akadályok állják útját, például a tériszony is.
Vajon sikerül Rozsdásnak végrehajtania álmát vagy kudarcot vall?
Ezt csak akkor tudhatjátok meg, ha megnézitek a filmet!

Üdv, Bali.

2019. szeptember 4., szerda

Sorozat #1

The Rules of Love

Először akkor találkoztam evvel a kínai drámával, mikor a Facebook-on görgettem lefele a videókat és ennek a drámának a tizenöt perces kollázsvideójával össze nem futottam. Megtetszett a története, ezért elmentettem, hogy később megnézhessem, de csak most sikerült. 
Kíváncsian ültem le a laptop elé, hogy nekikezdhessek a sorozatnak. Mivel a videóban olyan részek voltak, amikor a főeseményekhez tartoztak, ezért nem adtam sok esélyt a drámának, de pozitív irányba csalódtam és észre sem vettem, hogy egyik rész után a másikat rakom be. Egyetlen egy nap alatt sikerült megnéznem a dráma mindkét évadát.


A történetről
Az első pár percben egy legenda van felvázolva (A kis hableány egyik változata), miszerint régen egy sellő kimerészkedett a partra lábakra cserélve uszonyát. A jelenben is az emberek között élnek a sellők, bár titokban, mégis főszereplőnk Yang Luo Tian kis híján lebukik egy összezörrenést következtében, ha nem siet segítségére Lie Heng Yu. A két főszereplő sorszerű találkozása majdnem tragédiába fullad, ha Luo Tian meg nem menti a fiút.


Luo Tian új iskolába jelentkezik át és mily meglepő módon oda jár Heng Yu is. A fárasztó nap után a lány lakásába megy, de egy keveredés során a fiúval kényszerül arra, hogy együtt éljenek. Persze a konfliktus miatt versenybe szállnak egymással, amiben Heng Yu győzedelmeskedik, de mégis tovább élnek együtt.


Persze egy dráma sem maradhat el szerelmi háromszög/sokszög nélkül, félreértések sokasága, a titkok felszínre kerülnek. 

Ez a 2x12 részes dráma megmozgatta bennem a kíváncsiságot és az egy napos drámázás meghozta gyümölcsét. Figyelmeztetném azokat az olvasókat, akik rákeresnének a drámára, hogy angol felirattal nézhető, nincs magyar felírat hozzá, hiszen eléggé fiatal drámáról beszélhetünk (2019). 

Remélem kedvet kaptatok hozzá!

Üdv, Bali.    

2019. augusztus 31., szombat

Back to school

Back to school


Hello mindenkinek!

Hamarosan kezdődik az iskola, sok gyerek rémálma, de vannak, akiknek megváltás az új tanév kezdete. Kezdődik a Hétfőtől-Péntekig a korán kelés és az órákon való részvétel, amik annyira érdekfeszítőek, hogy a nyálunk csordul el. 

De ugye említettem azokat a személyeket, akik már nagyon várják a sulit és már jóval azelőtt be vannak pörögve, amikor még jó pár hét van a suliig. Bevallom őszintén, én is mindig nagyon vártam a sulit egy kiemelkedően fontos ok miatt és az a tanulás. Igen, én imádok tanulni, bár sosem magoltam az órákra, mert tudtam úgy nem maradna meg a tananyag.


Én mindig is szerettem tanszeres üzletekbe járni, s még ha egy tollért is mentem be, olyan ritkán fordult elő, hogy fél óra alatt kikeveredjek onnan. Szerettem megcsodálni az ottani ismeretlen eszközöket vagy a jobbnál jobb füzeteket. A sok választék miatt ragadtam ott általában és ha egy tolltartót kellet is választanom, mindig jól meggondoltam melyiket is válasszam. 

Amint felkerültem középsuliba, inkább arra figyeltem, hogy letisztultabb dolgaim legyenek és az egyszerű füzetek kerültek előnybe nálam, de középiskolás éveim alatt is végigkísért a tolltartó. Bár nem volt annyi mindenre szükség középsuliban én hűségesen hordtam őket, nálam általában volt három toll, szövegkiemelő, radír, ceruza (színes is) és vonalzó is. Sosem tudhattam, hogy fog-e kelleni vagy sem, így mindig nálam volt.


Pár jó tanács a sulihoz:
  • A füzeteket lássátok el borítókkal az estleges balesetek elkerülése végett.
  • Tartsatok magatoknál egy plusz üres füzetet (ha otthon hagytad valamelyiket tudod helyettesíteni)
  • A füzet első lapját hagyjátok ki Tartalomjegyzéknek, így könnyebb lesz a későbbiekben megtalálni az adott leckét.
  • Tartsatok magatoknál elegendő vizet! (fontos a folyadékbevitel)
  • A papír zsebkendő is lapuljon a táskátokban, sok esetben jól jöhet.
Remélem egy kicsit tudtam segíteni nektek, hisz az iskola mindenki életében szerepet játszik.
Jó tanulást minden sulis olvasómnak!

Üdv, Bali.

2019. augusztus 29., csütörtök

Zene #3

Twice
(felső sor: Sana. Tzuyu, Jungyeon, Jihyo, Momo
alsó sor: Chaeyoung, Nayeon, Dahyun, Mina)


A Twice egy kilenc tagból álló női idol csapat, akik 2015-ben debütáltak a Like OHH-AHH számmal (https://www.youtube.com/watch?v=0rtV5esQT6I). A csapatban két rapper van: Chaeyoung és Dahyun, míg a többi tag a vokált erősíti. A bandát illetően elég vegyes a származás, van közöttük japán, koreai és tajvani is. 

Nr.1 
Twice-TT 
Ezt a dalt azért választottam ebbe a listába, mert ez volt az első olyan szám a Twice-tól, amit azonnal megszerettem. Bár a szöveg az a viszonzatlan szerelemről szól, mégis dallamos és nem az a letört hangulatú, mint más dalok.


Nr.2
Twice-Dance the night away
Pár szóval: nyári dal. Meghallgatod párszor és már te is táncolnál a ritmusára, annyira fülbemászó és ha nem is tudsz koreaiul, ott vannak az angol részek, amiket bátran lehet kiáltani, énekelni.


Nr.3
Twice-Yes or Yes
Az egyik fél választ vár, de muszáj önzőnek lennie, hogy magának tudhassa azt, akit szeret. A választás könnyűnek tűnhet, de a "nem" szóba sem jöhet. 


Nr.4
Twice-Fancy
Evvel a számmal a Twice megmutatta a nőies oldalát. A szám azt az üzenetet hordozza magában, hogy mennyire szeretik a másik felet és csak rajta jár az eszük, s ha mégis el kell majd váljanak egymástól, ott lesznek neki.


Nr.5-Breakthrough
Kivételesen egy japán szám is szerepel a listán. Szerintem ennek a számnak van a legtöbb mondanivalója. hiszen arra ösztönöz, hogy ne add fel és küzdj mindaddig, míg nem büszke nem leszel magadra.


A Twice az évek során megmutatta a legtöbb oldalát és nem csodálkozok, hogy egyre népszerűbbé válik a koreai félszigeten, illetve más kontinenseken is. Érdemes megtekinteni a magyar felirattal ellátott számokat, hogy tudjátok miről szólnak a dalok (most kivételesen az MV-ket linkeltem be). 
Remélem sikerül olyan számot találnotok, ami megragadta egy kicsit a figyelmeteket!

Üdv, Bali.

2019. augusztus 17., szombat

Könyvajánló #8

Leiner Laura: 
Remek! és Ez is Remek!

Az írónő első kötetei is a kezembe kerültek, miután nagy örömömre újra kiadta őket. Bevallom a Remek! című kötetet, már olvastam ezelőtt pár évvel még PDF formátumban, de mindenképpen magaménak akartam tudni a köteteket.
Leiner Laurát nem kell bemutatni, hiszen a tiniközösség nagy része ismeri a munkásságát, többek között a Szent Johanna Gimi-vel tett nagy hírnévre az írónő.


A Remek! című könyv volt a legelső kötet, amit az írónő megírt. Története egy tizenkilenc éves lányról, Lindáról szól, aki már kiskora óta forgatókönyvírónak vallja magát, de még egyetlen betűt sem sikerült írnia. 

Linda nyári munkát vállal el egy videotékában, ahol megismeri főnökét, annak barátnőjét és új munkatársát, Jason-t is. Nem lenne az igazi, ha Linda bátyja, Mike és barátnője nem kerülne a képbe és így egy kis csapatot alkotnak ők hatan. Linda eddigi élete megváltozik, különböző események zúdul rá, bulik, nyaralás, nem várt terhesség és szerelem. 


Az Ez is Remek! a Remek! kötet folytatása. Történetünk fél évvel később játszódik, mikor lassan beköszönt a tél és jönnek az ünnepek. A kis csapat együtt maradt és újabb különös dolgok történnek velük, a bejárati ajtót lecserélik, szereznek egy kutyát, részük lesz egy vaklármában és együtt töltik a szilvesztert is.


Összességében  a két kötet nagyon jó és a történet sem hétköznapi. Személy szerint nagyon megnevetettet a könyvekben szereplő szituációk és nagyon drukkoltam a kezdődő szerelmi szálnak is. Laura nem tudott volna ennél jobb történettel kezdeni. 

#szeretjükazírónőnket

Üdv, Bali.

2019. augusztus 7., szerda

Zene #2

BTS (Bangatan Boys)
(felső sor: Taehyung, Jin, Jimin
alsó sor: Namjoon, Yoongi, Hoseok, Jungkook)

Sziasztok!
Ismét elérkezett egy újabb bejegyzés a blogra és sokat gondolkoztam már azon, hogy ez a cikk megjelenjen-e vagy sem. Végül arra a döntésre jutottam, hogy megírom, mert az egyik kedvenc bandám.

A BTS 2013-ban debütált a No More Dream című számmal (link:https://www.youtube.com/watch?v=rBG5L7UsUxA ) , ami mára már meghaladta a 100 millió megtekintést.
A hét tagú bandában három rapper és négy vokál tölti be helyét, név szerint rapper: RM (Namjoon), Suga (Yoongi) és J-Hope (Hoseok) ; vokál: Jin. Jimin, V (Taehyung) és Jungkook. 
Bár eredetileg a hip hop zene volt a stílusuk később váltottak a popra, de még mindig találni pár hip hop számot albumjaikon. 
Összesen 13 albumot tudhatnak maguk mögött, ezek koreai nyelven találhatók meg, illetve 3 japán lemezük is van. 
2018-ban debütált a BT21, ami a BTS saját animált karakterei, melyből még játék is készült PUZZEL STAR BT21 néven. Személy szerint kipróbáltam a játékot és nagyszerű a stílusa a játéknak és remekül felújítja a régi Tetris játékot. De a BTS itt nem állt meg, ugyanis 2019-ben (idén) egy újabb játékot adott ki, ami a BTS World névre hallgat. A játék által visszaugorhatsz az időben mikor még a BTS nem is létezett, így neked kell őket összehozni őket és a debüt útján kísérnek a fiúkat. A játékhoz egy különálló album is készült dalokkal együtt, amelyeket különböző énekesekkel énekelnek el.
 BTS World dalok: 
A BTS nagy sikereket ért el és már az egész világ ismeri a nevüket, hiszen sorra nyerik a díjakat és még a Grammy-re is jelölve voltak (amit Suga meg is jósolt). Világ körüli turnéjukon több millió jegy kelt el és már két filmjüket is vetítették a mozik (egyiket jelenleg vetítik). A két filmre a jegyeket elkapkodták a rajongók. A két film Burn The Stage és Bring The Seul néven kerültek ki, ami betekintést ad a banda színpad mögötti oldalára és az ottani beszélgetésekbe, pillanatokba. 

Nagyon hálás vagyok nekik, hiszen ha anno a Facebook nem dobja be az egyik tag vicces videóját meg sem ismerem ezt a lelkes, vicces, odaadó bandát és tagjait, akik szívük lelkük beleadják a zenékbe, koreókba és szövegekbe, amiket nekünk rajongóknak írnak. Ha ők nincsenek, akkor nem tudom, hogyan tanultam volna meg azt, hogy szeressem magam és fogadjak el másokat feltétel nélkül. Jobbá tették az életem azzal, hogy rájuk találtam és a zenéjükre. 

WE PURPLE BTS!!!



2019. augusztus 1., csütörtök

Könyvajánló #7

L.I. Lázár: 
Rejtőző kavicsok

  Ebben a regényben senki sem az, akinek látszik. Lille, a megbízhatóság és a jólneveltség szobra kettős életet él, a valóság elől egy álomvilágba menekül. Praetor, a laza és a jómódú srác gondtalanul váltogatja a csajokat, szórja a latin szavakat, s bár ő a csapat esze, mégis lazán elindul a lejtőn. Krisz, a vezérhím, aki a "nagyvadat" vesz célba, de azt nem sejti, hogy ez a vadászat megváltoztatja az életét. Anna, a vagány tanárnő különc módszerekkel küzd a tanítványaival- csakhogy múltjában sötét folt éktelenkedik...

  Egy osztály, ahová új magyartanárnő érkezik és nem is sejtjük mennyi mindenen fognak keresztülmenni a szereplők. Kapcsolatok születnek és zárulnak le, tipikus tiniproblémákkal szembesülnek a szereplők, viszonzatlan szerelem kerül a képbe és sorolhatnám a végletekig. 
 Összesen nyolc fejezetbe van belesűrítve a történet és a vége felé már azt kívántam, bárcsak hosszabb lenne, hogy több minden kerülhessen a szereplők életébe, illetve azért is, mert egyszerűen szerettem olvasni ezt a könyvet.
Azt meg kell említenem, hogy nem kifejezetten az a könnyűnek mondható nyelvezet van, de mégis érthető, ahogy az írónő átakarja adni az üzenetet az olvasóknak. És elmondhatóm azt is, hogy nem egy konkrét üzenetet mond el, hanem mindenkinek mást, aki elolvassa a könyvet, hiszen mindenki életében vannak nehezebb időszakok és mindenki másképpen éli meg azt.
  És mielőtt bezárulna a bejegyzés el kell mondanom, hogy nagyon örülök, amiért a barátnőm kölcsön adta a könyvet. Ezer hála, hogy elolvashattam E!

Részlet: " - Meddig tart még a kihallgatás?
Lille elszégyelte magát. Tényleg szó szerint letámadta.
- Innál valamit?Éhes vagy?
- Kislány, a kijelentő módról hallottál már?
- Bocs... Esküszöm, nem kérdezek többet! - Lille felemelt egy kavicsot, nézte egy darabig, aztán eldobta. - Apám kavicsnak hívja a felbecsülhetetlen értékű embereket. "

Üdv, Bali.

2019. július 16., kedd

TOP # 2


Sziasztok!
Egy újabb bejegyzéssel érkeztem el, ami egy TOP 6-os lista a kedvenc bandám ballada dalaival, amelyeket nagyon imádok és nem hazudtolom meg magam és felvállalom, hogy még el is sírtam magam egy-egy dal hallgatása közben. És hogy ki/kik lehetnek azok, akik ezeket a számokat éneklik? 
...
Nem más, mint a ... BTS! 
Igen, jól olvastátok. Nagy rajongója vagyok a BTS-nek lassan már két éve és gondoltam, hogy miért ne hozhatnék el akár egy bejegyzést, ahol említem a fiúk munkásságát. 

Nr. 1
BTS~2!3! 
Link: https://www.youtube.com/watch?v=HXy_f5KL1bM
Ez a szám a nyolcadik (Wings) albumjuk egyik népszerű daluk, amit legtöbbször akkor adtak elő, mikor búcsúztak a rajongóiktól. Ez volt az a szám, ami leginkább a szívemhez nőtt legelső hallásra.

Nr.2
BTS~Born Singer
Link: https://www.youtube.com/watch?v=qrFHuP-WBKo
Erről a dalról elmondhatom, hogy ez volt a legelső olyan dal a BTS-től, ami megríkatott és elárulom, hogy mikor szomorú vagyok sokszor hallgatom ezt a számot, mert együtt tudok érezni a fiúkkal és avval amit mondani akarnak evvel a számmal.

Nr.3
BTS~Sea
Link: https://www.youtube.com/watch?v=Oq4KcdOZ0fg
Én leginkább Suga (Yoongi) részére koncentráltam, mikor először néztem meg magyar fordítással, de a többi tag részére is odafigyeltem, hiszen mindannyiukat nagyon szeretem. Ez a szám az, ami nagy reményt ad nekem, ha már lent vagyok a lejtő alján és segít felállnom és újra próbálom, azt amit elkezdtem.

Nr.4
BTS ft. Steve Aoki~The Truth Untold
Link: https://www.youtube.com/watch?v=sInBQ6zhv6A
Nagyon szomorú szám a negyedik, hiszen arról szól, hogy nem merjük felvállalni saját magunkat a társunk előtt sem. Kivételesen ebben a számban nincsenek benne mind a heten, hanem a négy vokalista énekel.

Nr.5
BTS~Answer: Love Myself
Link: https://www.youtube.com/watch?v=sziWrsRmVNg
Szerintem ez az a szám, ami a legjobban tükrözi mennyire kéne szeresse magát az ember a hibáival együtt. És a legjobb szám, arra, hogy a Love Yourself albumokat lezárják.

Nr.6
BTS~Mikrokosmos
Link: https://www.youtube.com/watch?v=GM5Fj0n9Nio
Ez a dal a BTS rajongóinak lett írva, ami tudtunkra adja, hogy mennyire hálásak azért, hogy vagyunk nekik és hogy ők vannak nekünk.

Remélem legalább van egy olyan dal a bejegyzésben, ami elnyerte tetszéseteket. Igyekeztem magyar fordítással szolgálni nektek, hogy értsétek is melyik dal miről is szól. Számomra ez a TOP 6 dal a BTS-től, ami megnyugtat vagy reményt ad nekem.

Üdv, Bali.




2019. július 6., szombat

Animeajánló #2

Attack on Titan - Shingeki no Kyojin

Sziasztok!
  Az Attack on Titan (AoT) 2013-ban került fel az internethálózatra és sok anime rajongót azonnal magával ragadott. Bár én jóval később kezdtem el nézni az animet, mint a kortársaim, mégis azt mondom, hogy kár volt eddig halogatnom ezt a művet.
  Ez a remekmű nem csak egy évadot (25 rész) vesz fel, hanem eddig három évadot, három special részt, hat OVA-t és három egész estés mozit és hogy rendesen zárjam az egészet 2020-ra beígérték a befejező évadot is, amint minden AoT rajongó már most nagyon vár.  

  A történetről egy kis részletet szeretnék megosztani veletek; A három főszereplőnk békés életet él a falakkal körülvett városban, ami az óriások ellen nyújt védelmet. Bár az emberek azt hitték, hogy békésen élhetnek a falak közé zárva, mégis egy nagy csapás érte el őket, ugyanis feltűnik egy óriás, ami berúgja a falat, ezzel hatalmas lyukat hagyva rajta és óriások hada szabadul rá a városra. Főszereplőink megmenekülnek, de nagy veszteségeket hagynak maguk után és szörnyűségeket élnek át.


 Eleinte nagyon irtóztam ettől az animétől, mert úgy voltam vele, hogy nagyon felkapott lett nagyon rövid idő alatt, amit nem nagyon értettem, végül felvettek a megnézendő animéim listájára és ebbe az évben sikerült megnéznem mind a három évadot. Azt kell mondjam, hogy nem bántam meg azt az időt, amit rászántam, mert eseménydús animének mondható és a története is érdekes. 
Olyan embereknek ajánlom ezt az animét, akiket nem zavar az enyhe erőszakos jelenetek és szeretik a katonai témájú filmeket, sorozatokat, animéket, mert garantálom, hogy nagyon nehezen tudsz majd megállni, hogy ne nézd végig az animét.

Üdv Bali

2019. május 25., szombat

Megdöbbentő #1

Csak az állatkertekben...


  A napokban futottam össze egy olyan Facebook bejegyzéssel, ami ledöbbentett... a koalákat funkcionálisan kihalt állatként tartják nyilván.
 Ez a cikk azért is kavart fel, mert a koala az egyik kedvenc állatom. De nem csak én válnék zaklatottá ha az egyik számomra kedves állat a kihalás szélén állna, vagy kihaltnak tekintik. 

  Személy szerint engem nagyon zavar, hogy a világon az emberek igen kevés százaléka meg akarja menteni a kihalás szélén lévő állatokat, a többi ember pedig ül a babérjain, mert nem az ő "bajuk". Sajnos el kell hogy keserítsek minden ilyen kényelmes embert, mert idővel az ő "bajukká" is válik, mert a koala fontos szerepet tölt be az eukaliptusz erdők életében, így ha a koalák kihalnak, akkor az eukaliptusz erdők is eltűnhetnek a föld színéről. 
Bár tudom, hogy ez a bejegyzés nem sokat segít abban, hogy a koalák több évezredeket megéljenek itt a földön, mégis úgy gondolom, hogy ha valaki, aki nagyon akarja ennek az állatfajnak az ittlétét, akkor ez is egy lépés, igaz kicsi, de annak számít.


Üdv Bali.

2019. május 17., péntek

Élménybeszámoló #1

MondoCon-on voltam!

  Mint a címből is kiderült ott voltam a tavaszi MondoCon-on. És hogy mi történt is pontosan és hogy éreztem magam? Az a továbbiakban fog kiderülni.

  Bár sokan nem tudják rólam, hogy én nem magyar származású vagyok, hanem erdélyi, így hogy eljuthassak egy magyarországi rendezvényre spórolnom kell az utazásra és magára a rendezvényre is. Mivel van állásom, így nem is volt más dolgom, hogy félrerakjam az összeget sok mindentől megvontam saját magamtól, hogy ne négy napot tölthessek ott, hanem egy egész hetet. 
  Miután a buszjegyet megvettem már biztosra tudtam, hogy utazom és nem egyedül, hanem egy jó barátnőmmel, akit már említettem jó pár bejegyzéssel ezelőtt. Nevezzük nevén, Akira-val utaztam.
  Amikor megérkeztünk Budapestre a Népligetbe, egyszerűen nem tudtuk elhinni, hogy ott vagyunk, bár nekem nem ez volt az első alkalmam, hogy a Con-ra megyek. Nénémék jöttek értünk és onnan utaztunk el Kerepesre a pénteki napon.
  Másnap, Szombaton egészen a Hungexpo-ig utaztunk. A kapuknál több méteres sorok voltak, hiszen nem pár embernek szól, hanem egy hatalmas közösségnek, akik akár anime, game, k-pop, keleti kultúra rajongók, de tudnám sorolni tovább is. 

 Igen, mint a képeken is látszik rossz időt kaptunk el, de ez tipikus Con-os idő, mert vagy túl meleg van, vagy hideg és eső. De ez sem tántorította el az érdeklődőket, hiszen a helyben vásárolható jegyek standjánál kábé háromnegyed órát álltunk sorba, de megérte, hiszen bejuthattunk. Amint beértünk drága barátnőm odáig volt, mert még nem járt ilyen rendezvényen és mint anime és friss k-pop rajongó ez a hely maga a paradicsom. Megvártuk az ottani barátnőimet, akikkel cosplay-tem is a kedvenc k-pop csapatunkat (BTS). Illetve nagyon sokszor mentünk be az épületekbe az eső miatt, így gyakran vásároltunk is. 
 És hogy mi van ott pontosan? Ami szem, szájnak ingere. A gamer szekció valami hihetetlen, hiszen megtalálhatod a legújabb  és legnépszerűbb játékokat, amiket ki is próbálhatsz és akár versenyezhetsz is.



 A keleti ételek sem hiányozhatnak, hiszen egész nap nem mászkálhat éhesen az ember. Lehet kapni sushi-t (szusi), rament (rámen), dakoyaki-t (dákojaki), gőz gombocot is, de ha édességre vágyik az ember, ott vannak a mochi-k (mocsi), pepero vagy a fagylalt is és még egy csomó más lehetőség is.
  És hogy milyenek a cosplay-ek? Hát valami eszméletlenek, még akkor is, ha az ember nem dolgozik vele több hónapon keresztül. Jó érzés azt látni, hogy az emberek mennyire szeretnek egy karaktert és szívesen bújnak a bőrükbe minimum egy napig. 
 Ron-nal és Hermione-val
 Kuriyama Mirai-val a Kyoukai no Kanata című animeből
 Juvia-val a Fairy Tail-ből
 Kanna-val a Kobayashi-san Chi Maid Dragon-ból
 Kuro-val a Servamp-ból
 Yona hercegnővel az Akatsuki no Yona-ból
 Fekete Macskával a Miraculous-ból
Göthe Salamander-rel a Legendás Állatok és megfigyelésük című filmből

 De akik csak a k-popot szeretik, azoknak is volt program bőven, hiszen koreográfiát tanulhattak meg mindkét nap kétszer, illetve fellépés is volt a LikeOn Production részéről, akik hihetetlenül mutatták be a különböző bandák stílusát, zenéjét. 
 Vasárnap volt alkalmam megtanulni egy koreográfiát is és hihetetlenül jól éreztem magam mindkét napon. Örülök, hogy vannak olyan emberek, akik megvalósítják a Con-t minden negyed évben, annak ellenére, hogy vannak olyan személyek, közöttük én is, akik nem tudnak minden alkalommal ellátogatni oda. De éppen ezért jó, mert mindegy hányszor voltál már Con-on, ugyanolyan élmény lesz neked, mint amikor legelőször mentél és soha nem unod meg. 

Üdv, Bali!