Oldalak

2022. december 19., hétfő

Karácsonyi hangulat?

 Üdv mindenkinek!

A mai blogbejegyzésem témája a Karácsony lesz.

Igen, tudom, hogy már a csapból is ez folyik, épp ezt szeretném az én szempontomból is kibontakoztatni, kivesézni.

Mint tudjuk a Karácsony a szeretet ünnepe, illetve Jézus megszületése is hozzá kapcsolódik. Ebből kifolyólag van az ajándékozás is, de szeretném leszögezni, hogy nem biztos források ezek.

Leginkább a karácsonyi készülődéssel van a gond az évek múlásával.

Szerintem mindenkinél volt olyan, hogy nem volt meg a megfelelő ünnepi hangulat és a francba kívánta volna az egészet. Velem is előfordult, sőt az évek múlásával visszatérővé is vált. 

Ennek az oka szerintem az, hogy túl hamar borul minden karácsonyi pompába. Nem tudom melyik városba mikor, de itt, ahol lakom, idén nagyon hamar elkezdték ezt a "nyomjuk meg mert Karácsony jön" féle felfogást. Még nem volt November 1-e sem és már lehetett látni a díszeket és tárgyakat, amiket legtöbbször az ünnepekkor kirakunk.

Amikor megláttam azt a részleget, megforgattam a szemeimet és még arra sem jártam, hiszen az ünnepekig volt kettő hónap. Túl korán kezdik el.

Múlt héten a rádióban volt erről egy órás beszélgetés, aminek egy részével egyet is értettem, de azért mindennek van határa. Személy szerint, úgy gondolom, hogy nem akarok November közepe előtt ilyen díszeket látni az üzletekben, de sajnos nem rajtam múlik. Én azt a tábort erősítem, aki nem kerül korán karácsonyi vagy bármilyen hangulatba. 

Plusz, már írtam is erről, hogy én mindig korábban szerzem be az ajándékokat és nem utolsó pillanatra hagyom. Aki eladóként dolgozik és olvassa ezeket a sorokat, nagyon nagyon nagyon nagy kitartást ezen a héten nektek, ugyanis bármilyen bunkó, türelmetlen vagy kedves, türelmes emberrel kerüljenek szembe, mindig ők azok, akik utoljára hagyják el az üzleteket és térnek haza a családjukhoz. Az ő karácsonyuk nem olyan, mint más embereké és lehet, hogy jobban is elcsesződik bizonyos emberek miatt. Őszintén kitartást nektek!

Hétvégén Karácsony, addig lehet elér a karácsonyi hangulat, de kiderül addig. Kellemes ünnepeket kívánok minden olvasómnak!

Üdv Bali

2022. december 6., kedd

Casey McQuiston - Vörös, fehér & királykék


 

Hát...wow.

Sose gondoltam volna, hogy egy olyan könyvet fogok olvasni, ami az ellenségekből szerelmesek kategóriába fog tartozni, plusz két fiúról is szól.

Szeretném tisztázni, hogy semmi problémám-bajom nincs az LMBTQ emberekkel, sőt támogatója vagyok a közösségnek.

Visszatérve a könyvhöz. Már rég láttam az Instagramon, hogy szeretik, de @bogdanattila23 sztorijában osztott meg egy részletet, amit elolvastam és tudtam, hogy kell nekem a könyv. És milyen jól tettem, hogy beszeretem.

Már maga a történet érdekes számomra, mivel nem vagyok otthon a politikában, de nem is követem azt, így idegen volt számomra.


A történet egyik szereplője az Amerikai Egyesült Államok elnökének a fia, Alex. Nagy támogatója az édesanyjának és szerves része a politika az életében. Az elnökválasztás előtt állnak. Ez mind zökkenőmentes lenne, ha nem lenne egy személy, akivel verseng Alex.

Egy baleset következtében, -ami inkább egy szerencsétlen véletlen, mint baleset- ami a nyilvánosság előtt történt meg, és egy rossz pletyka miatt, kénytelenek összebarátkozni, bár semmi jóra nem számítanak és idővel valami több is kialakul közöttük.

Titkolniuk kell a kapcsolatukat a nyilvánosság előtt és meghazudtolni önmagukat is, hogy se ők, se a kapcsolatuk ne sérüljön.

A két fiú szereplő közül, azt mondanám, hogy Henry az, aki jobban tetszik, mint karakter és személyiségileg hozzám közelebb áll, de természetileg Alex viszi a prímet.

Eleinte óvakodtam a pöttyös kötetektől (Alkonyat miatt), de ez a történet megtörte bennem a jeget. Biztosra veszem, hogy nagyon gyakran fogom olvasni, amint lehetséges.

Öröm volt olvasni, hiszen így betekintést nyerhettem az elnöki és a királyi családba, hogy ott is bármi lehetséges.

Üdv, Bali

2022. október 19., szerda

Visszatérek?

 Üdvözlet a régi és új olvasóknak!

Eltűntem és nem is kicsit. A rendszeres olvasóimtól szeretnék bocsánatot kérni, hogy hosszú ideig nem volt új bejegyzés.

Ennek oka is van. 

Egyrészt nem találtam ihletet, hogy miről írhassak.

Másrészt, ha találtam is inspirációt hamar alábbhagyott az érdeklődésem.

Harmadrészt, mentálisan padlón voltam és kellett idő, hogy a lelkem megnyugodjon.

Nem fogok semmit ígéri, hogy rendszeresen fogok hozni bejegyzéseket, de szeretném egy kicsit átformálni a blogon levő következő bejegyzéseket. Jelzem, nem profin csinálom és lesznek kihagyások (harmadéves egyetemista vagyok), de igyekszem olyan rövid vagy hosszabb (bejegyzéstől függ) olvasnivalóval szolgálni. 

Szeretnék olyan bejegyzéseket írni, amik néha Tabu témát boncolgat az én szemszögemből és azt valamennyire elmagyarázzam. De mindenképpen olyanról írok, ami engem érdekel és megosztani szeretném a véleményt.

Köszönetet szeretnék mondani azoknak, akik olvassák, követik és szeretik az irományaimat. Legfőképpen a kitartásukat, hiszen nem kis időre hagytam itt a blogomat (ami lassan bepókhálósodott). Köszönöm mindannyiótoknak!

Amint tudok jelentkezek egy újabb bejegyzéssel!

Ezer puszi és köszönet,

Bali

2022. július 7., csütörtök

Rick Riordan: Az olimposz vére

 


Hello mindenkinek!

Elérkezett az idő, amikor is búcsút kell intsünk kedvenc görög és római hőseinknek, hiszen a kalandjuk végére értünk.

Hát nem is tudom hogyan kellene szavakba leírnom, hogy milyen is volt a könyv, illetve úgy összességébe a sorozat.

Számomra a Percy Jackson egy új kaput nyitott meg a görög mitológia felé és nem utolsó sorban a fantasy felé is, ami az egyik kedvenc műfajommá vált az ifjúsági irodalom mellett.
Tetszett minden apró részlet, ami a könyvben volt, ahogy a görög isteneket leírta Rick és ahogy a félvéreket is ábrázolta.
Természetesen vannak kedvenc isteneim is és vannak olyan félistenek/istenek, akik nem nyerték el a tetszésemet (Árész).

Mivel ez a kötet volt a befejező kötet a Félvér Tábort összegezve, voltak elvárásaim, amiket az író felülmúlott. 
Nemcsak befejezte az elkezdett szálakat, hanem sikerült tovább vinnie is egy kicsit, illetve nem is egy befejezetlen szálat hagynia, amit nem fednék fel, mert spoiler lenne.
De azt kell mondjam, hogy ebbe a könyvben volt minden. Öröm, bánat, harc, béke, feláldozás és szerelem is bőven.

Összegezve a tíz Percy Jackson kötetet és hogy melyik a jobb öt-öt kötet az biztos, hogy mindenkinek eltér. Szerény véleményem szerint az második öt kötet vitte a prímet nálam, de és itt a nagybetűs DE, ha az első öt kötet nem lenne azt sem tudnánk milyen fán terem ez a történet.

Igen, kicsit soknak tűnik a tíz kötet és mind eltérő vastagságú, de megéri az időt rááldozni, mert olyan alapdolgokat is megtudhatunk bennük, mint pl. a gyógyszertárak címere melyik istentől ered. (Persze nem fogom elmondani)

És hogy mit rejteget mér Rick bácsi nekünk? Csak az idő mondhatja meg és a kezéből kiengedett görög mitológia. És nagyon remélem, hogy nem hagyja egyhamar abba az írást!

Nektek volt kedvenc kötetetek a Percy Jackson sorozatból? Melyik rész nyerte el legjobban a tetszéseteket? Ki a kedvenc istenetek?

Üdv, Bali

2022. június 29., szerda

Határidőnapló - Július

 


Hello mindenkinek!

Elérkezett egy újabb határidőnapló bejegyzés. Őszintén ennél a hónapnál voltam úgy, hogy nem tudom mit kellene rajzoljak, így visszanyúlok egy korábbi ötlethez, ami a felhő motívum lett az.
Persze csavar is van benne, míg a legelső normális színű lett, addig a mostani rózsaszínes-lilás-pirosas színnel let megáldva általam.


Eredetileg nem akartam a szokásos nagy mérteket használni a havi tervezőnél, de úgy voltam vele, hogy ez sokkal jobban beválik nekem, mint a kisebb méret. Természetesen a következő oldalakon sem maradhat el a rózsaszín felhőcsoportosulás.







Én büszke vagyok, amilyenre sikerült, hiszen sok időt szántam rá és elégedett vagyok a végeredménnyel. És ezennel elkezdődött az év második fele, ami még mindenki számára rejtély.

Amiket használtam:
  • ceruza
  • fekete filc (Stabilo; 0,4)
  • rózsaszín ceruza (Crelando Artist Colour, Premium 11)
  • lila ceruza (Crelando Artist Colour, Preimum 14)
  • piros ceruza (Crelando Artist Colour, Premium 7)

U.I: Ne felejtsetek vizet inni a nagymelegbe!

Üdv, Bali

2022. június 5., vasárnap

Rick Riordan: Hádész Háza

 


Üdv mindenkinek!
Elérkezett az utolsó előtti Percy Jackson könyv ajánlása/ értékelése/véleményezése.

Ezúttal a cég Hádész háza és nem más vezeti a csapatot mint, Nico di Angelo, Hádész gyermeke. Hogy miért is, azt az előző kötetbe tudhattuk meg a végén? De annyi legyen elég, hogy Percy és Annabeth kénytelen kelletlen külön kellett váljon a csapattól.

Szerintem ez a kötet sokkal több kalandot, romantikát, sötétséget, titkot és humort tartalmaz a többinél, nem leszólni akarom a többi kötet szerkezetét, csak engem valahogy ez a könyv ragadott meg a legjobban az eddigiek közül. 

És hozzá kell tennem, hogy ebben a szériában többet tudtam meg a görög és római istenekről, mint amit eddig tudtam róluk és a rabjává váltam a mitológiának. Szinte mindennek istene van és meglepő módon olyan dolgoknak is, amiknek nem is gondolnánk.

A lényeg, ha már nem is a kaland és fantasy miatt kerül a kezünkbe, hanem egy cseppnyi érdeklődés van a görög vagy római mitológia felé, már akkor nyert ügyünk van a Percy Jacksonnal.

Üdv, Bali

2022. május 31., kedd

Határidőnapló - Június




Üdv mindenkinek!
Hamarosan itt a Június, így el is hoztam a következő határidőnapló nézetet. 

Az idei év júniusi témája az ég (másképp nem tudom megfogalmazni). Igyekeztem olyan motívumokat rajzolni, amik az éghez tartoznak, illetve kellemes júniusi estét ragadja meg, de ez látható a rajzon.

 

Igyekeztem kimaximalizálni az egész hónap tervezőjét, ami szerintem sikerült is. 




Szerintem minden oldal csodás lett és eddig ez tetszik a legjobban az ez évi tervezőkből, bár még hátravan sok hónap.

Amiket használtam: 
  • grafit ceruza
  • radír
  • fekete tűfilc (Stabilo; 0,4)
  • sötétkék színes ceruza (Milan)
  • világoskék színes ceruza (Milan)
  • sárga színes ceruza (Milan)
  • kéken író toll
Remélem sikerült inspirációt adnom, azoknak akik még nem tudják mi legyen a következő hónap tervezője és remélem tetszik az én megoldásom is.

Üdv, Bali

2022. május 23., hétfő

Rick Riordan - Athéné jele

 


Sziasztok!
Egy újabb bejegyzést hoztam el a Pervy Jackson szériához. Ezúttal az Athéné jele fog terítékre kerülni.

Az első két könyvből megtudhattuk, hogy a görögök félistenek nincsenek egyedül, hanem vannak római félistenek is. 
A Hetek próféciája elmondja, hogy hét félisten indul útnak és meg is tudjuk, hogy kik ezek.

Elég érdekesre sikerült, ahogy a két tábor találkozott egymással és a két elválasztott szerelmes is. Nem hittem volna, hogy Annabeth ennyire érzékeny és mégis erős, bár nem fogadták jó szívvel a rómaiak a táborban, amit később meg is tudunk, hogy miért.

Döcögősen indulnak útra heten, név szerint: Percy, Hazel, Frank, Jászon, Leo, Piper és Annabeth, a gardedámként pedig Hedge edző vigyáz rájuk, aki olyan, mintha ott sem lenne.
Az előző kötetekből tudjuk jól, hogy háromnál több félisten sose indult útnak, mivel balszerencséjükre a szörnyek nagyon könnyen kiszagolják őket, és a hetek sem kerülik el a szörnytámadást.

Azt kijelenthetem biztosra, hogy ez a kötet egy képet ad arról, hogy a két tábor tud együtt működni, illetve arról, hogy ne ítélkezzünk elsőre.
De nemcsak ezt üzeni nekünk ez a kötet. Mivel Annabeth kerül középpontba, ami ritka ezekben a könyvekben, így kíváncsi voltam, hogyan küzd meg anyja ősi ellenségével és miként, és azt kell mondjam, hogy nem csalódtam benne.

Sajnos a könyv vége elszomorított, nem hittem volna, hogy ennyire levegőben lógósra lehet írni és mégis érdeklődve veszed majd a következő kötetet a kezedbe, hogy megtudd mi lett a küldetés két fő emberével. 

Egyszerűen imádom ezt a sorozatot. Remélem lesz kedvetek elolvasni.

Üdv, Bali

2022. május 15., vasárnap

Állásinterjú

 


Sziasztok!

Mindannyiunk életében eljön az a pont, amikor állást kell keresni és elkerülhetetlen az állásinterjú.
Mivel én is nemrég kaptam új állást, így arra gondoltam, hogy segítséget nyújtanék azoknak, akik bizonytalanok, hogy mit is kell tenni stb.

Öltözék
Az internet tele van olyan cikkekkel, videókkal, amelyek segítenek egy állásinterjúra való öltözködésnél. Természetesen leginkább azokat említik meg, amik hivatalos helyekre szólnak pl. irodai munka. De elfelejtik említeni azokat a munkahelyeket, amiknek megvan a saját dresszkódjuk vagy épp nincs ilyen és szabadon öltözhet az ember.
Ennél a kettő változatnál törekedjünk arra, hogy olyan ruhadarabokat válasszunk, amelyek számunkra kényelmesek és a legjobban kinézőek. Ne legyen túl feltűnő és ne sápasszon minket.

Ide sorolnám azokat a külsőségeket, mint a smink vagy a frizura, amit szintén lehet túlzásba vinni, de nem érdemes.
Nem azt mondom, hogy ne tegyétek, sőt meg kell mutatni, hogy mennyire kreatívak vagytok, de ne rögtön az első alkalomkor szembesítsétek az illetőt.

Önéletrajz
Fontos tudni, hogy most már majdnem minden munkahely meghirdetésénél kérik ezt az iratot. Nagyon sok sablon található az interneten fent, sőt olyan is van, ami megcsinálja helyettetek is, csak be kell írni az adatokat. Itt fontos megemlíteni, hogy mindent ŐSZINTÉN kell, különben idővel minden kiderül. Ne filmekből merítsetek és hamisítsatok!

Kérdések
Interjú során több különböző kérdést is fel fognak tenni, hogy megismerhessenek felületesen a leendő munkaadók. Szeretném elmondani, hogy felesleges idegeskedni egy ilyen interjú előtt, hiszen hétköznapi dolgokról van szó. Ha tesznek fel olyan kérdést, hogy "Miért pont te?" akkor csak őszintén.

Őszinteség
MINDIG legyetek teljesen őszinték! A munkaadók nem szeretik azt, ha füllentenek a leendő alkalmazottak. Mindenek előtt muszáj elmondani az olyan dolgokat, ha szülő vagy vagy éppen egyetemista, bár ha a munkaadó olyan akkor rugalmas lesz ezen a téren és a munkatársak is ki tudnak majd segíteni, de jobb informálni ezekről.

Meggondolás
Még mielőtt az állásinterjúra behívnának, fontos tudni, hogy te azt a munkát szeretnéd vagy nem. Tehát semmi olyat ne vállaljatok el, ami nem a ti elképzelésetek vagy épp nem szeretitek, mert tuti nem fogjátok szeretni.
Mindenekelőtt jól gondoljátok meg, hogy mire jelentkeztek és az jó lesz-e számotokra.

Remélem tudtam segíteni ezekkel a tanácsokkal az állásinterjúval kapcsolatban. Ha szeretitek azt a munkát, amit vállaltatok, akkor biztosan boldogabban fogtok bemenni dolgozni és a munkahelyen lenni, meg a társakkal megtalálni a közös hangot.

Üdv, Bali

2022. május 9., hétfő

Rick Riordan - Neptunusz fia

 


Sziasztok!

Elérkezett az idő, hogy folytassam az Olimposz hősei sorozat következő értékelőjét? Ajánlóját? Már magam sem tudom, de itt vagyok vele, szóval bele is kezdek.

Az első kötetből megismerhettük a római származású Jászont és szokásaikat, ahogy az új hősöket Pipert és Leot.
És természetesen a könyv címéből lehet következtetni, hogy ez a kötet Percy-ről fog szólni (Neptunusz Poszeidón római neve). 

Percy is, úgy mint Jászon emlékezetkiesésben szenved egy bizonyos istennő által, akit egyikük sem kedvel igazán. Percy-nek meg kellett tanulnia kiélesítenie minden érzékszervét és a belső iránytűjével eljutni a rómaiak táborába, ami a Jupiter tábor nevet viseli.
Ahogy az első könyvben Jászonnak, most Percy-nek is be kell illeszkednie az új környezetbe és nem utolsó sorban bizonyítania kell azt, hogy igen is közéjük való.

Ezt nem is tudná jobban bizonyítani, mint azzal, hogy küldetésre indul újdonsült barátaival Hazel-el és Frank-kal. Küldetésük az, hogy elutazzanak az istenek háta mögötti helyre és legyőzzék Gaia egyik fiát.

A történet számomra eléggé szórakoztató, hiszen nemcsak az ismétlést kapjuk meg a római tábor feléről, hanem új szokásokat, kifejezéseket. Minden új az olvasóknak, akik a görög mitológiához vannak szokva és most a görög és a római keveredik nem kis gondot okozva magunknak.
De nagyon tetszik, ahogy megtudjuk Frank és Hazel múltját is, ahogy az is, mikor a hősöknek döntést kell hozniuk bizonyos dolgokban és nagyon sok fontos döntés áll még előttük az biztos.

Várom, hogy elolvashassam a harmadik részt is és egy kis ízelítőt adhassak belőle nektek.

Üdv, Bali

2022. április 30., szombat

Határidőnapló-Május

 


Sziasztok!
A Május itt a nyakunkon, szóval itt az ideje annak, hogy megosszam veletek az idei májusi témát.
Ahogy a képen is látható egy kicsit jókedvűre akartam venni a figurát és egy segítőm megsúgta a lufi szócskát, így azonnal kaptam is az alkalmon és megterveztem és megrajzoltam.


Egy kicsit megijedtem, hogy így néz ki magában az egész, de rájöttem, ha kellenek a szokásos méretek, hogy legyen helyem, akkor ez bőven megéri nekem és jó látni, hogy ennyire kitölti az üres helyeket is. Sajnos egy kicsit kevés lufi került erre az oldalra, de nekem így tetszik.


Alig várom, hogy a szokásaimat kitölthessem, hiszen színesre szeretném azt az oldalt. Ami még furcsa lehet az az, hogy ugye elseje pont Vasárnapra esik, így nem akartam külön oldalra rakni, hanem egybevontam a következő héttel.



Szerintem nagyon szép oldalak lettek a maguk egyszerűségében és színességében. Én teljesen meg vagyok elégedve velük.

Amiket használtam: 
  • világoszöld ceruza (Milan)
  • világoskék ceruza (Milan)
  • piros ceruza (Milan)
  • sárga ceruza (Milan)
  • narancssárga ceruza (Milan)
  • fekete tűfilc (Stabilo; 0,4)
  • radír
  • ceruza
Remélem tudtam segíteni azoknak, akik még nem rajzolták meg és nincs ötletük hozzá.

Üdv, Bali

2022. április 18., hétfő

Rick Riordan - Az elveszett hős

 


Üdvözlök mindenkit!
Ez számomra egy jelentőségteljes pillanat, ugyan is sok keresgélés és könyvtár látogatás után, végre kézhez kaptam ezt a csodás kötetet, ami Az elveszett hős címet kapta.

Nem mondok újat szerintem a Percy Jackson könyvsorozat rajongóinak, akik már olvasták a könyveket, de akik nem itt a lehetőség megragadni ezt a könyvet és végre kiolvasni. 

A fülszöveg annyira találóra sikerült és én kis naiv nem is hittem neki, míg el nem kezdtem olvasni a könyvet. Három új hős kerül terítékre a szörnyek világába, de egyikőjük másképp tudja a dolgokat, mint a többi.
Jászon, Piper és Leo sok kalanddal néznek szembe, de mindenek előtt megtudják a Nagy Próféciát. De nemcsak a kalandokkal kell szembe nézniük a hősöknek, hanem önmagukkal, saját aggályaikkal és bizonytalanságukkal. 
Persze az emlékeit elvesztett Jászon is sok mindenre jön rá és mégis nem úgy reagálja le a hősvilágot, ahogy a többi félisten az első pillanatban.

Szerintem egy igazán elsöprő kalanddal nézünk szembe a hősök jóvoltából, sokkal nagyobb lesz, mint a Titán háború az első öt könyvben, de bízom benne, hogy minden hős a színre lép és sikerül megfékezni a gonoszt.

Az elején egy kicsit irritált az, ahogy a három hős nézetéből kapunk ízelítőket. Persze egy jó író tudja mikor kell kellőképpen a tetőfokára hágni az izgalmakat, de lerombolni is egy új oldallal és egy hősváltással. Eleinte zavart, de ahogy haladtam előre annál inkább vártam, hogy mi fog történni a következő pillanatba.

Már csak az a kérdésem, hogy hova tűnt Percy a Félvér Tábor jelentős személye? És mi lesz a végkimenetele, ha nem kerül elő?
Talán a következő részben megtudjuk, én már nagyon várom és hivatalosan is megnyitom a Percy Jackson kalandjai folytatást is itt a blogon!
Jó kalandot minden hősnek!

Üdv, Bali

2022. április 10., vasárnap

Hogyan határidőnaplózók?

 


Sziasztok!

Ez a bejegyzés célja, hogy megismertessem veletek a saját kitöltési módszeremet, amit alkalmazok a hét minden napján a határidőnaplóval kapcsolatban. Jelezném, hogy mindenkinek megvan a maga egyedi módja, hogy kitöltse az üres oldalakat, aminek ki kell alakulnia idővel.

Kezdeném azzal, hogy miért is kezdtem el a határidőnaplózást? Ennek egyszerű az oka. Sajnos olyan memóriám van, ami a hétköznapi életet nem raktározza el kellő képen, ezt értem arra, hogy nem tudom mit is ettem előző nap, pedig eltelt húszon négy óra. Vagy épp nem jut eszembe, hogy mit csináltam egy nap, ami lehet fontos lenne számomra.
Épp ezért kellett elkezdenem.

Miért nem nyúltam a hagyományos naplóhoz?
A hagyományos naplózást, még kiskoromban csináltam. Mindenki tudja mi is az, hogy leülsz minden nap és írsz abba a kis könyvecskébe vagy jegyzetfüzetben a napi dolgaidról, amit lehet titokban vezetsz, hogy senki nem tudja mi van benne.
Én is vezettem egy ilyet, de nem ment rendszeresen és hosszabban írtam le a dolgokat, mint kellene. Épp ezért nem a hagyományos naplózást választottam.

De rá is térek arra, hogy hogyan töltöm ki a napokat, hónapokat.
A hónapok azok az oldalak, amelyek szellősen vannak kitöltve, mert oda kerülnek a sulis napok vagy épp egy fontos eseménnyel kapcsolatos beírás. 

A napokkal egyszerűbb dolgom van, ugyanis oda mindig az írom le, hogy épp mit csináltam meg, plusz még a sulis napokkor felkerülnek a tantárgyak és melyik óra mikor kezdődik. Azok a tevékenységek, mint mosogatás, takarítás és bármi, ami házimunka, mindig bekerül, mert így tudom, hogy mit csináltam melyik nap.


A szokáskövető kitöltése a legegyszerűbb dolog, ami mindenkinek megy. Igaz, mindenkinek megvan a maga sajátos formája ennek is, de én rájöttem, hogy sokkal jobban bejön a színezés. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a számos változat nem annyira tetszett és csak zavartak. De mindig szerettem ezt az oldalt, mivel olyan színes és díszes szokott lenni, így megbocsájtottam neki, míg meg nem találtam a számomra megfelelő formát.

Még mielőtt mindenki megijedne, hogy ezt hogy tudom csinálni, elmondanám, hogy ez már nekem rutinná vált. Azt is szeretném hozzátenni, hogy a határ időnaplózáshoz nem kell minden nap leülni, hiszen minden nap más, mikor van több idő, mikor nincs.
Szeretném hozzátenni, hogy nem kell maximálisan kitölteni minden kockát, mert túlzsúfolt lesz minden és leszögezem, hogy NEM KÖTELEZŐ.

Nekem azért kell, hogy emlékezzek és feljegyezzek bizonyos dolgokat. Mindenkinek más célja van ezzel, de a lényeg, hogy élvezzük a kitöltését, ne stresszeljünk rá. Ha mégis ez az eset merülne fel, akkor hagyni kell, ameddig eljut hozzánk az érzés és akkor ismét belekezdhetünk.

Üdv, Bali




2022. április 4., hétfő

Áprilisi Határidőnapló

 


Sziasztok!

Elérkezett az Április hónapja, amiről tudni illik, hogy a legszeszélyesebb hónap az évben. Hétvégén tanúi is voltunk annak, hogy havazott, sütött a nap, vagy éppen esett, így összezavart minket is jócskán.

De amivel nem tud bezavarni az a határidőnapló tervezés és rajzolás, bár mindenki jóval a márciusi hónapban csinálja meg. Jelezném, hogy én is hamarabb csináltam meg, de a poszt része egy kicsivel nehézkesebb a suli miatt. 

Na de lássunk is neki, mert mindenki erre várt már, jelzem, hogy Instagramon már felraktam a szokásos videót róla, itt csak magyarázok.


Az e havi szín a narancssárga lett, bár inkább ez a nonformatikus jelenléttel hiszen olyan formája van, ami inkább egy pacára emlékeztet, mintsem egy rendes körre vagy kockára. 

Igyekszem mindig olyan nagyságúra megrajzolni a havi tervezőt, hogy beférjenek a fontosabb dolgok, de jelzem, hogy nem mindig kerül kitöltésre minden nap.


A szokás követőt a megszokott módon rajzoltam. Nekem sokkal jobban beválik a minden nap kiszínezem azt a tevékenységet, amit csináltam és ebben a formában, mert sokkal színesebb képet kapok róla. 

És mellette már el is kezdődött a hét és a hétvége is. Igen egyszerűre vettem, de nekem sokkal jobban tetszek így, mintha túlcsicsáztam volna.



Minden alkalommal elmondom, hogy az adott hónaphoz hűen a hetek tervezőinél is igyekszem megjeleníteni az adott témát, hol kisebb hol nagyobb formában. Nekem sokkal jobban esik, ha jelen vannak azok a formák kitöltésnél.

Amiket használtam: 
  • fekete tűfilc (Stabilo; 0,4)
  • barack tűfilc (Stabilo; 0,4)
  • narancssárga színes ceruza (Milan)
  • grafit ceruza
  • radír
Üdv, Bali









2022. március 27., vasárnap

A Bridgerton család 2.évad

 


Sziasztok!
Nos, Március 25-én visszatértek a Bridgerton család szereplői, mint azt nagyon sokan várták, közöttük én is. Vigyázat spoileres!

Az új szezonban színre lép Eloise a kelendő lányok egyikeként, míg bátyja Anthony nősülő szándékkal kerül a képbe. Mint azt előre elmondták a sorozat váróinak, ez az évad Anthony-é lesz és lett is, így aki Simon herceg feltűnésére várt, annak csalódnia kellett.

Bár csak a második részben derül ki, hogy ki lesz az idei szezon ékköve, Lady Whistledownnak sikerül kiharcolnia ezt a címet és az egyik új szereplő Edwina Sharma kapja.

Azt gondolom, hogy ebben az évadban kaptunk hideget és meleget egyaránt, illetve azt a kínzó várakozást is, ami arra készteti az embereket, hogy ledarálják a részeket.
Nemcsak azt látjuk és érzékeljük, hogy miként születik meg a szerelem, hanem annak elnyomása és feladása is, vagy éppenséggel kiteljesedése, ami az első évadra egyáltalán nem volt jellemző.

Sokak úgy fogják gondolni, hogy gyengébb évad a mostani, de szerintem nem, hiszen nem várhatjuk azt, hogy egy beteljesült szerelmet továbbvigyenek, miközben ott van még hét másik ember is, aki arra vár és törekszik, hogy kiteljesedjenek.

Ebben az évadban vajon sikerre jár Sarolta királyné és leleplezi a titokzatos Lady Wistledown-t vagy vakon tapogatózik tovább? Anthony-nak sikerül megtalálnia és elnyernie a tökéletes nőt vagy csak tovább szenved? 
Aki kíváncsi az már tudja is.

Üdv, Bali

2022. március 20., vasárnap

Egy klasszikusra kerül sor

 


Sziasztok!
Már lassan két hete, hogy nézem az egyik klasszikus animét, ami a Naruto névre hallgat és ennek komoly története van, hogy miért is nem kezdtem el hamarabb.

Mint az tudni lehet rólam, én szeretem az animéket, szinte mindegyiket meg is nézem, ami érdekel és tetszik a grafikája, de a Narutot próbáltam kerülni.
Ennek egyszerű oka volt, mégpedig régen nem szerettem. A tévében is adták még anno gyermekkoromban, de sose keltette fel az érdeklődésemet és hagytam a fenébe.

És hogy miért is kezdtem el nézni? 
Tudni illik, van az Instagram reel videói közül fel-felkerült pár, ami igencsak meghozta az érdeklődést e felé az anime felé (plusz még a Boruto-ból is láttam pár jelenetet), így arra az elhatározásra jutottam, hogy ennek a klasszikus animének muszáj nekikezdjek és megnéznem.


A történet egy Naruto nevű fiúról szól, aki hokage akar lenni, bár a nindzsa képességei nem igen emelkednek ki. Ámbár, sok gyakorlás és fejlesztgetés után, mégis sikerül neki a következő szintre lépnie és csatlakoznia Kakashi csapatához Sasuke és Sakura társaságával.
Persze sok kalandban lesz részük és bánatban is, de Naruto végre nem érzi magát egyedül és fény derül, hogy miért kerülték el az emberek őt.

Sajnos sokat nem tudok elárulni még erről az animéről, hiszen én is még az elején tartok (80 részt néztem meg eddig), de eddig rendesen lekötött. Amit fontos kiemelnem, hogy ha jól tudom, akkor a 220 rész végig szinkronos, illetve azt is, hogy Sakura hangját majd leváltsák. 

Szerintem nagyon jó animének látszik és szeretném látni azt, hogy Naruto milyen úton módon lesz hokage.

Üdv, Bali




2022. március 13., vasárnap

Rachael Lippinkcott: Két lépés távolság

 



Szia!

A héten sikerült a kezembe vennem a Két lépés távolság című könyvet, amiről film is készült. 

Sajnos mindig abba a helyzetbe kerülök, hogy a filmet hamarabb látom, mint a könyvet kézhez kapom és sose csalódok az utóbbira.

Na de a lényeg, meglepődtem, hogy nem harmadik személyben íródott, hanem mind Stella, mind Will szemszögéből és így utólag, sokkal jobban esett a szívemnek, ahogy olvastam, mert mindkettejük fejébe és szívébe beleláthattam.

Megmondom őszintén, hogy a betegségekről szóló könyveket igyekszem elkerülni, mert vannak olyanok, amik nem hitelesek vagy épp kegyetlenebbek. Az utóbbi megmaradt, de nem olyan borzasztóan kegyetlen.

És innen is szeretném azoknak a CF-el küzdő emberkéknek sugározni, hogy nem semmi, amit ki kell bírjanak és meg kell küzdjenek, sokan bele sem gondolunk, hogy mennyire nehéz lehet.

Na, de visszatérve a történetre. Maga a cselekménnyel nincs semmi bajom, ahogy a vezetéssel sem, bár számomra egy kicsit kiszámíthatóak a történések (nem a film miatt). De amit ki kell emeljek, hogy vannak olyan cselekményszálak, amelyek a könyvben nagy szerepet kapnak, míg a filmben épphogy csak említve van. 

És nem hiába van az, hogy a könyvek sokkal jobbak, mint a filmek, hiszen több információt is sikerül megtudni, mint a filmből.

Mindezek ellenére élveztem az olvasását és ha csillagoznék, akkor erre 4 vagy 4,5 csillag lenne, de mivel nem szoktam csillagozni, így azt mondom, hogy számomra egyolvasmányos könyv ez.

Üdv, Bali

2022. március 6., vasárnap

Kinley MacGregor: A kitaszított


Eljött az év első könyv ajánlója is, ami sokat váratott magára.
De mielőtt belekezdenék szeretném elmesélni röviden, hogy hogyan is került hozzám a könyv.

Itt a blogon nem tudják az olvasók, hogy Január 31-én van a születésnapom, aminek alkalmával a levelezőtársam, Bea, meglepett egy csomaggal. Én nem számítottam arra, hogy pont aznap érkezik meg, ahogy ő sem, de nem kis meglepetést okozott, hogy kibonthattam és számomra hat ismeretlen könyv állt (egyet már ismertem és azt kértem is, de a többi meglepetés volt). És így a polcomra került A kiválasztott.

Eleinte vonakodtam ettől a könyvtől, ugyanis nem vagyok oda a romantikus könyvekért, de pozitívan csalódtam benne. 
Nemcsak maga a leírás és a fogalmazás választékos, hanem a szóhasználat és annak  a szereplők általi használata.
Külön kiemelném, hogy erotikus könyv is, ami számomra a legelső olvasmány, de azt is jeleznem kell, hogy semmi olyan durva szóhasználat nincs benne, amit a mai nyelvben használnánk. Különös finomsággal vannak említve és választékosan.

A szereplők közül nekem Sin a kedvencem, illetve a női karakterek közül Callie, persze ők ketten a főszereplők, így nem is csodálkozom. Leginkább Sin karakterével, személyével tudtam a legjobban azonosulni, mivel a férfi egy befelé forduló karakter és viaskodik a saját érzéseivel, amik miatt bizonytalan.

A történet (hogy meghozzam a kedvet az olvasáshoz), II.Henrik idejében játszódik, illetve Anglia és Skócia területein. Sin a király tanácsadója és arra kéri a lovagot, hogy vegye feleségül a skót származású foglyot, Callie-t. Sin vonakodva egyezik bele és azt tervezi, hogy a nőt végül elhagyja, ám maga Callie egy gyönyörű nő, aki kivételes érzelmeket vált ki a lovagból. 
Az eleinte érdekből kötött házasságban vágy és odaadás bontakozik ki, melyet Sin jobban megismer a Callie-vel eltöltött idő alatt. De vajon elhagyja feleségét a király kedvéért?

Szerintem az egyik legjobb olvasmányommá vált az idei évre és szinte biztos, hogy még elő fogom venni és fellapozni. 
Illetve szeretném megköszönni Beának, hogy elküldte ezt a könyvet és megismertette velem ezt a csodás érzéki műfajt. 

Üdv, Bali

 

2022. február 27., vasárnap

Márciusi határidőnapló

 



Sziasztok!
Rég volt már a határidőnaplós bejegyzésem, a februárit nem posztoltam csak Instagramra, videó formába, amit ott meg tudtok nézni, ha lemaradtatok róla.

De, most úgy döntöttem, hogy nemcsak egy-egy helyre fogom kiposztolni, hanem mindenhova, amit használok és láthatjátok.

Kezdjük is. Az idei havi téma a kivi lett, ami egyszerűen akkor ötlött a fejembe, mikor kivit ettem. Mivel nem sok helyen láttam, hogy ez a finom gyümölcs szerepelne, így megalkottam a saját naplómba és megmondom őszintén, én elégedett vagyok a végeredménnyel.


Ahogy azt mindig szoktam, nagyobba rajzoltam meg a havi tervezőt, mert ide is bekerülnek a teendők, órák vagy épp fontosabb események, amiket számon akarok tartani. 


A múlt havi tervezőnél ellentétben, megint visszatértem a megszokott formátumhoz, ugyanis a múlt haviba rajzoltam egy hangulat követőt, de sajnos nem vált be nekem, így lemondtam róla. 
Szintén a múlt hónapban váltottam a szokás követőnél is a mostani formátumra, ugyanis nem kell feldátumozzak mindent, hanem egyszerűen megrajzolom a formáját és négyzetrácsossá rajzolom, így csak színeznem kell.



Igyekeztem változatosan rajzolni a heteknél, hogy ne ugyan az a forma ismétlődjön és én igazán elégedett vagyok, hogy a kivi is random helyekre lett rajzolva kisebb-nagyobb méretekben.

Amiket használtam:
  • fekete tűfilc (Stabilo; 0,4)
  • barna tűfilc (Stabilo; 0,4)
  • világoszöld ceruza (Milan)
  • sötétzöld ceruza (Milan)
  • grafitceruza
  • radír
Mint mondtam, nekem nagyon tetszik, hogy ilyen zöld lett és a lila után ez sokkal megnyugtatóbbá vált számomra és már alig várom, hogy használhassam.

Üdv, Bali